• Home
  • Actualitate
  • A fost găsit defibrilatorul furat din centrul Brașovului Fusese scos la vânzare cu 100 de euro

A fost găsit defibrilatorul furat din centrul Brașovului Fusese scos la vânzare cu 100 de euro

A fost găsit defibrilatorul furat din centrul Brașovului Fusese scos la vânzare cu 100 de euro

Unul din defibrilatoarele portabile, care fuseseră instalate gratuit în centrul Brașovului a fost furat în urmă cu două săptămâni, din caseta metalică în care se afla.

”În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Braşov, unul în Piaţa Sfatului, iar al doilea în Livada Poştei. Cel din Livada Poştei a fost furat. Mă simt dezamăgit şi scârbit”, a anunţat dr. Alexandru Covaciu, iniţiatorul proiectului „O secundă pentru viaţă”, prin care aceste defibrilatoare au fost donate municipalităţii.

Valoarea unui astfel de dispozitiv este de 11.000 de lei, hoțul identificat de polițiști voia să-l vândă contra sumei de 100 de euro.

”În cadrul activităţilor de cercetare penală şi investigaţii relativ la comiterea infracţiunii de furt al unui defibrilator portabil din zona Livada Poştei, din municipiul Braşov, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov – Secţia 1 Poliţie, cu sprijinul a doi cetăţeni, au stabilit datele necesare care au condus la indentificarea dispozitivului medical în cauză.

Poliţiştii au descoperit şi ridicat defibrilatorul din posesia unei persoane care voia să-l tranzacţioneze cu suma de 100 de euro”, au precizat, miercuri, reprezentanţii IPJ Braşov.

Aparatul medical a fost predat reprezentanţilor Primăriei Municipiului Braşov, pentru reutilizarea de îndată în scopul pentru care a fost destinat, respectiv cazuri de urgenţă medicală.

“Cercetările sunt continuate în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor bănuite, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov”, a mai sursa informat sursa citată.