• Home
  • Actualitate
  • A murit Ion Ghiţulescu, fondatorul emisiunii «Fotbal minut cu minut»

A murit Ion Ghiţulescu, fondatorul emisiunii «Fotbal minut cu minut»

Presa din România se află în doliu, după ce Ion Ghițulescu, fondatorul emisiunii ”Fotbal minut cu minut” s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!

Vestea a fost confirmată de Bogdan, fiul său.

”Din păcate așa este. Tata s-a stins. A murit acasă, așa și-a dorit. Era bolnav de mai mulți ani, avea și o vârstă. Dumnezeu să-l ierte!

Vom stabili în scurt timp toate detaliile, dar probabil o să fie înmormântat acolo unde și-a dorit, la Cimitirul Izvorul Nou”, a scris Bogdan Ghițulescu.

Ilie Dobre, care l-a apreciat enorm pe Ion Ghițulescu, a vorbit despre trecerea acestuia în neființă a lui ”Mister radio”, așa cum mai era poreclit: „S-a stins din viață o legendă a radioteleviziunii din România. Avea un timbru fermecător, unic.

Era inelagabil. Ion Ghițulescu, pe lângă faptul că era un comentator sportiv desăvârșit, era și un realizator pe măsură. A realizat mulți ani o emisiunea matinală care era urmărită de milioane de români. O personalitate de primă talie, școlit, inteligent, cu o voce catifelată de senzație. 

A fost și rămâne cel mai mare comentator și realizator radio, cu o voce care rămâne în inima turturor. Este un monstru sacru al presei și al radioului public.

Acum, când aripa morții l-a săgetat la 91 de ani, eu pot doar să afirm că am debutat cu dânsul, a fost un maestru pe care l-am respectat și fără pic de inividie i-am recunoscut meritele. Un monstru sacru al presei”, a scris Ilie Dobre.

Ion Ghițulescu a devenit ziarist după ce Partidul Comunist l-a trimis pe tatăl său în pușcărie, iar lui i-a refuzat accesul la Facultatea de Chimie.

7 ediţii ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), 1 Campionat Mondial de handbal, 3 ediții ale Campionatelor Mondiale de fotbal (1966, 1990, 1994) au fost comentate de Ion Ghițulescu

Pe 24 octombrie 2003, Ion Iliescu, președintele de atunci al României, îi oferea lui Ion Ghițulescu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la inaugurarea emisiei Societăţii Române de Radiodifuziune.

Ion Ghițulescu, un mare suporter dinamovist, comentând golul lui Gheorghe Mulțescu, din meciul Dinamo București – Hamburger SV, din 1983.