Neverosimil! Doi morţi şi trei răniţi după ce grinda unui pod de cale ferată a căzut peste un microbuz 

11 Mai 2021 | scris de Adriana Surugiu

Drumul naţional Piatra Neamţ - Bicaz a fost scena unui accident teribil, petrecut în jurul orei 10.00 în această dimineață, care s-a soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă altora trei și care s-a produs dintr-o cauză de-a dreptul neverosimilă... 

Neverosimil! Doi morţi şi trei răniţi după ce grinda unui pod de cale ferată a căzut peste un microbuz 

Tragedia a avut loc în comuna Tarcău, județul Neamț, exact sub un pod de cale ferată, grinda de susţinere a construcţiei feroviare, în fapt o bară de metal de câteva zeci de tone, care are şi rol de limitator de înălţime, prabușindu-se exact când microbuzul de transport persoane trecea pe dedesubt. 

Din primele informații de la fața locului, se pare că un TIR atinsese podul feroviar cu foarte puţin timp înainte, iar bara a aterizat pe partea din faţă a autovehicului de transport călători.

Primii care au sesizat accidentul la 112 au fost ceilalţi participanţi la trafic, anunţându-se că cel puţin patru persoane sunt accidentate şi că şoferul nu mai dă semne de viaţă, fiind strivit de grinda metalică. 

Mai multe ambulanţe şi pompierii de la serviciul de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au plecat la locul producerii accidentului.

Pe lângă conducătorul auto, care nu a avut nicio şansă de supravieţuire, o altă persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite grav.  

Două persoane dintre cele rănite erau conştiente, iar a treia nu, cadrele medicale începând manevrele de resuscitare, leziunile suferite de călătorul din microbuz fiind foarte grave.

După ce au fost stabilizați din punct de vedere medical, răniții au fost transportaţi la spital.

Traficul rutier între Piatra Neamţ şi Bicaz este blocat total, deoarece trebuie o macara de mare putere pentru a îndepărta bara de metal de pe drumul naţional. La fel stau lucrurile şi cu transportul feroviar de călători şi de marfă, trebuid stabilit dacă podul mai prezintă siguranţă în exploatare.