• Home
  • Actualitate
  • Ambarcațiune condusă de o femeie drogată, răsturnată în Dunăre. În barcă se aflau șase adulți și doi copii

Ambarcațiune condusă de o femeie drogată, răsturnată în Dunăre. În barcă se aflau șase adulți și doi copii

Ambarcațiune condusă de o femeie drogată, răsturnată în Dunăre. În barcă se aflau șase adulți și doi copii

O ambarcațiune în care se aflau opt persoane, printre care doi copii, s-a răsturnat în Dunăre, la Cotul Pisicii, în județul Galați. Incidentul s-a produs duminică, 27 august 2023, în jurul orei 20.27, iar cea care conducea ambarcațiunea era, confrom testului făcut de polițiști, sub influența substanțelor psihoactive.

Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați-Biroul Transporturi Navale Galați au fost sesizați prin intermediul unui apel la 112, despre faptul că, o barcă s-a răsturnat pe Dunăre , iar persoanele care se aflau în ambarcațiune sunt în apele fluviului.

”Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galați, în care se aflau șase adulți și doi copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite”, a transmis Poliția Galați.

Din fericire, toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă pe mal.

Femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive.

”În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive”,  se mai afirmă în comunicatul polițiștilor.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru ”săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă”.

În zona de la Cotul Pisicii (Grindu) s-a mai petrecut o tragedie navală, la 10 septembrie 1989, când nava fluvială de transport pasageri, ”Mogoșoaia“ s-a ciocnit de un convoi de barje din Bulgaria. Au murit atunci 221 oameni – călători și membri ai echipajului.