În anii 2000, ONU anunța că insectele sunt viitorul în materie de mâncare, pentru că sunt hrănitoare şi creşterea lor poluează mai puţin.

Uniunea Europeană a aprobat în luna februarie, că greierele de casă este a treia insectă aprobată pentru consum în după ce, în 2021, a fost validat consumul pentru viermele galben uscat şi lăcusta călătoare.
Începând cu 1 martie greierele de casă va fi disponibil în magazine integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră. Alte două insecte sunt autorizate pentru comercializare în Uniunea Europeană.
Ambasadorul României în Mexic, Marius Lazurcă, pare să-și fi dorit a deveni primul oficial al statului român care declară public că greierii sunt nu doar în grădină, ci și pe masa sa.
”Mănânc greieri regulat. În Mexic, cu precădere în Oaxaca, fac parte din dietă de sute/mii de ani. Nimeni nu îi compară însă cu vacile și nimănui nu i-ar trece prin cap că ar putea fi o alternativă la carne.
Nu greierii îngrijorează, ci creierii, adică ecologismul radicalizat”, spune ambasadorul României în Mexic, Marius Lazurcă.
Reprezentantul României în Mexic spune că el considră greierii un soi de fructe de mare, dar lasă asta la latitudinea oricui să aprecieze.
”Eu unul nu îi consider. Cred că îi iau drept un fel de fructe de mare. Dar poate mă înșel, ce știu eu…”, a mai spus Marius Lazurcă.
Nu toată lumea se declară încântată de această nouă opțiune alimentară. Spre exemplu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a pronunțat în stilul caracteristic:
„Mă, nu mâncați făină de greieri, ce căutați cu greieri? Lăsați-i să cânte acolo unde sunt. Noi mâncăm ce trebuie să mâncăm. Mâncăm sarmale, mâncăm cârnați, mâncăm ouă de găină. N-o să înlocuiți acuma ouăle de găină cu vreun vierme”, a declarat atunci Daea.