• Home
  • Actualitate
  • Asasinul hackerului din Bacău, înrolat în Legiunea Străină, urmează să fie extrădat din Franța

Asasinul hackerului din Bacău, înrolat în Legiunea Străină, urmează să fie extrădat din Franța

Iulian Oancea, un tânăr în vârstă de 21 de ani și-a pierdut viața la începutul lunii martie, într-o scară de bloc din Bacău, după ce asupra sa au fost trase mai multe focuri de armă.

Victima atacului în stil mafiot avea un trecut infracţional impresionant, care are legătură cu fraude informatice de proporţii.

Presupusul criminal al tânărului din Bacău, Marius Ștefan Achim, 46 de ani, fost luptător K1, a fost arestat în Franţa, la solicitarea autorităţilor române, în baza unui mandat de arestare emis, pe 26 mai, de Tribunalul Bacău, fiind acuzat de omor calificat și tâlhărie calificată. 

Marius Ştefan Achim, care ar fi și fost membru al Legiunii Străine, se ascundea în Franţa încă din luna martie, a fost prins de autoritățile franceze într-o suburbie a Parisului şi urmează să fie adus în România, sub escorta Armatei Franceze.

În urmă cu aproape două decenii, Marius Ştefan Achim a trăit  în Galaţi, ca angajat al lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din oraşul dunărean.

Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan, însă era angajat şi ca gardă de corp, fiind angrenat şi în alte activităţi ale grupării interlope. 

Relatările din presa sportivă despre competiţiile la care a participat Achim, inclusiv una sponsorizată de Primăria Galaţi, în 2005, arată că acesta era un luptător de condiţie medie, care rareori ajungea în finale.

Colaborarea dintre Marius Ştefan Achim și Marian Ivan a durat din 2003 şi până în 2007 – cu un an înainte ca „il capo” Ivan să fie asasinat în plină stradă de doi rivali, care l-au măcelărit cu săbiile. 

Achim a fost prezent însă la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei care au purtat sicriul pe umeri – luptători de K1 – inclusiv Atodiresei, membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la Bucuresti, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa.

Unele informaţii indică faptul că ulterior Achim s-ar fi înrolat în Legiunea Străină, altele că a lucrat pentru o serie de grupări din Bucureşti şi că s-ar fi ocupat şi cu cămătăria, însă este cert că asasinatul de la Bacău l-a readus în prim-plan, iar o serie de piste studiate de anchetatori arată că mobilul asasinatului ar putea fi tocmai un împrumut nereturnat de către victimă.

De cealaltă parte, rudele tânărului asasinat la Bacău spun că la mijloc ar fi o cu totul altă situaţie şi că, de fapt, Marius Ştefan Achim ar fi încercat să-l determine pe Iulian Oancea să se reapuce de activităţi ilegale, însă pentru că a fost refuzat, a recurs la violenţă.

Despre Ştefan Achim, presa tabloidă a mai scris că, în decembrie, ar fi împuşcat un alt bărbat, în Capitală, din cauza unei datorii. Victima, care a scăpat cu viaţă, a mărturisit că ar fi fost rănită din cauza unei datorii. Incidentul era anchetat de poliţie, dar suspectul a rămas tot timpul în libertate.