• Home
  • Actualitate
  • Bărbatul care a incendiat o femeie în plină stradă, lăsat liber de Parchet

Bărbatul care a incendiat o femeie în plină stradă, lăsat liber de Parchet

Luni, 12 octombrie 2020, Mutaşcu Petru a turnat benzină peste o femeie de 57 de ani și apoi i-a dat foc. Victima este internată în spital, cu arsuri de gradul II şi III dar procurorul care cercetează tentativa de omor nu a fost foarte impresionat și a decis să nu ceară arestul preventiv.

Incidentul s-a petrecut în centrul satului Verendin din judeţul Caraş-Severin, pe drumul care leagă Caransebeș de Orșova.

Era ora 7:00 dimineaţa, iar localnicii, alertaţi de ţipetele de durere ale femeii, au sărit să stingă focul și au sunat la 112.

Victima incendiată nu locuieşte în Verendin, dar are acolo o casă, moștenită de la părinţi, pe care intenţiona să o vândă. 

Cu șase luni în urmă, ea s-a înțeles cu Mutaşcu Petru să-i vândă casa pentru 10.000 de euro şi, drept avans, bărbatul i-a dat atunci o mie de euro.

Înţelegerea n-a fost bătută-n cuie, nefiind confirmată oficial de vreo hârtie semnată sau de vreun act încheiat între cei doi.

Mutaşcu locuia în sat, iar în casa arvunită a cazat doi oameni care munceau în gospodăria lui.

În vară, femeia a constatat că începuseră să-i cam dispară lucruri din curte: ţigla ceramică ce fusese depozitată în podul casei, dar şi o căruţă, pe care bărbatul i-a zis că a dus-o la un muzeu din Timişoara.

Femeia s-a răzgândit şi n-a mai vrut să- vândă casa lui Mutașcu. L-a anunțat zilele trecute că s-a decis să vândă casa altcuiva şi că îi returnează mia de euro dată avans. Au discutat prin telefon iar bărbatul, deşi nervos că înţelegerea căzuse, părea că s-a împăcat, în cele din urmă, cu situaţia.

Luni dimineaţă, cei doi s-au întâlnit în centrul satului, pentru ca femeia să-i înapoieze avansul. ”Şi dobânda?”, a întrebat-o Mutaşcu. ”Ce dobândă?!”, s-a mirat femeia. ”Dobânda la banii pe care i-ai ţinut. Ce dobândă îmi dai?” Femeia i-a amintit că el a folosit casa atâtea luni, fără să plătească ceva, şi i-a zis că nu-i dă nicio dobândă.

”Imediat, am simţit ceva ud pe faţă şi apoi flăcările”, le-a mărturisit victima rudelor sale.

Mutaşcu venise la întâlnire pregătit, avea o sticlă de benzină pe care a turnat-o pe capul femeii, şi apoi a aprins-o cu bricheta.

O premeditată răzbunare pentru că n-a contat nici faptul că se aflau în centrul satului, unde oamenii puteau să-l vadă, nici că în apropiere erau amplasate  camere de supraveghere video.

Ba chiar, susţin cei care au intervenit pentru a ajuta femeia, bărbatul n-a plecat de acolo după ce a incendiat-o, ”stătea şi se uita, mândru de ce a făcut”.

Rudele victimei spun că, după incident, înainte să vină Poliţia, Mutaşcu l-a sunat pe unul dintre cumnaţii femeii şi l-a întrebat direct: ”Ce zici, Petre? Ce ţi-am ars-o pe cumnată’ta!”.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. Avea arsuri pe 11% din suprafaţa corpului: pe faţă, pe gât şi pe spate, pe ambele braţe, dar şi la căile respiratorii.

”Viaţa victimei a fost pusă în primejdie”, a precizat medicul legist, iar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin a fost deschis un dosar pentru tentativă de omor ce i-a fost repartizat procurorului Oliver Teodorescu.

Mutaşcu Petru fusese reţinut de poliţişti dar procurorul a dispus, în aceeaşi zi, controlul judiciar pentru 60 de zile şi l-a lăsat în libertate. 

”Măsura controlului judiciar este proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului”, susţine procurorul Teodorescu în ordonanţa în care menţionează şi faptul că Mutaşcu Petru are antecedente penale.

Victima lui Mutaşcu Petru e în continuare la spital. Are dureri insuportabile şi chipul mutilat de arsuri, iar ”el se laudă prin sat că nimeni nu-i poate face nimic”, spun rudele femeii. În casa victimei, cea pe care Mutaşcu dorea să o cumpere, locuiesc şi acum angajaţii lui.