• Home
  • Actualitate
  • Un român scandalagiu a terorizat poliția și oamenii străzi dintr-un oraș belgian: ”Am venit să muncesc și să mă căsătoresc”

Un român scandalagiu a terorizat poliția și oamenii străzi dintr-un oraș belgian: ”Am venit să muncesc și să mă căsătoresc”

Un român scandalagiu a terorizat poliția și oamenii străzi dintr-un oraș belgian: ”Am să muncesc și să mă căsătoresc”

Un român în vârstă de 31 de ani, aflat în Belgia, riscă o pedeapsă de cel puțin 20 de luni de închisoare, pentru mai multe cazuri de agresiune împotriva poliției și de jefuirea și estorcarea persoanelor fără adăpost din Hasselt, scrie Nieuws Blad.

Românul se află în Belgia din luna ianuarie și deja a devenit un personaj notoriu pentru polițiști, după ce anterior făcuse ravagii cu același gen de fapte antisociale în Germania și Țările de Jos, scrie sursa citată.

”Am venit în Belgia să lucrez și să mă căsătoresc”, și-a explicat el prezența.

Pentru prima dată s-a făcut ”remarcat” de oamenii legii pe 2 iunie când a fost protagonistul unui scandal în centrul pentru persoane fără adăpost Café Anoniem din Hasselt, un orășel cu 71.000 de locuitori din nord-estul Belgiei.

Luandu-se la harță cu mai mulți rezidenți ai centrului, sub influența alcoolului, românul a devenit violent la sosirea polițiștilor și a refuzat să-i însoțească la secție.  În instanță a susținut că nu-și amintește nimic, pentru că era beat.

Trei săptămâni mai târziu, el a întrerupt traficul pe Kleine Ring, din Hasselt. Atunci când a sosit poliția, a amenințat că va ataca agenții cu o sticlă de Cola spartă.

Pe 2 iulie, românul a avariat o conductă de scurgere la cafe ‘t Dwaallicht din Hasselt. Poliția a sosit din nou și din nou a fost o scandal.

Bărbatul, care are o formă contagioasă de TBC, a amenințat chiar că va scuipa agenții, în timp ce se bătea cu pumnii, sălbatic. În încăierarea care a urmat, suspectul a primit o lovitură în cap de la un ofițer, ceea ce i-a provocat o rană deschisă. Lovitura l-a calmat.

Câteva zile mai târziu s-a întâmplat din nou. Românul a atacat un bărbat fără adăpost care a mers la un bancomat. I-a furat banii și telefonul mobil. Apoi a fost din nou haos când a apărut poliția.

Pe 12 iulie, el a amenințat o altă persoană fără adăpost că dacă nu-i dă cardul și codul pin al acestuia o va ucide. A apărut din nou poliția, a reușit să fugă inițial, dar a fost prins. ”A vrut să-și împartă banii cu mine”, a declarat românul, la proces.

Acum bărbatul se află în închisoare și urmează să fie afle verdictul luna viitoare. A fost prins  după mai multe furturi comise alături de partenera lui, care e și ea închisă în acest moment.

”Totul e dovedit. Are un palmares impresionant. Cer să dăm un semnal puternic pentru a arăta că nu vom tolera asemenea violențe și asemenea necazuri”, a spus procurorul. Magistratul a cerut o pedeapsă de 20 de luni de închisoare și o amendă de 1.600 de euro.

Avocatul românului a cerut o achitare parțială și o aplicare blândă a legii penale. ”Vreau doar să mă căsătoresc și să încep o viață aici”, a spus în cele din urmă românul, înainte de a fi dus de la tribunal în celulă. Verdictul se va da pe 15 noiembrie.