A blocat maşina soţiei în trafic crezând că are o aventură amoroasă

07 Iun 2021 | scris de Ioana Sorescu

După ce a blocat în trafic maşina soţiei, crezând că aceasta are o aventură cu persoana aflată pe locul din dreapta, un bărbat din Zlatna, judeţul Alba, a ajuns la o înţelegere cu procurorii pentru o pedeapsă mai blândă.

A blocat maşina soţiei în trafic crezând că are o aventură amoroasă

Incidentul a avut loc în 25 august 2019. Bărbatul (T.I.E.) a blocat timp de 20 de minute singura bandă de mers, prin poziţionarea autoturismului său cu faţa spre bordura, perpendicular pe sensul de mers, obligându-i pe ceilalţi participanţi la trafic să intre pe sensul opus pentru a-l depăşi.

De asemenea, probele administrate în cauză relevă că în aceeaşi împrejurare, acesta l-a ameninţat cu moartea pe bărbatul aflat în maşina condusă de soţia lui, despre care credea că este amantul acesteia.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul a arătat că recunoaşte şi regretă comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina sa, justificându-le în contextul în care era disperat că soţia sa avea la acel moment o relaţie cu persoana vătămată şi le-a blocat drumul pentru a-i surprinde pe amândoi în autoturism, forțându-i să recunoască faptul că sunt împreună.

Şoferul a încheiat, ulterior, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

A fost condamnat pentru două infracţiuni: împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice şi ameninţare. Pedeapsa rezultantă este de şapte luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de doi ani.

Pedeapsa cu amânare este, în practică, doar o perioadă de încercare. Dacă în intervalul de timp nu mai săvârşeşte şi alte fapte, aceasta se şterge şi nu apare în cazier. Deşi victima a solicitat daune morale în valoare de 5.000 de lei, prin documentul semnat între inculpat şi procuror a fost lăsată nesoluţionată latura civilă.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:  să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Alba, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă şi să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.