• Home
  • Actualitate
  • Câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua, angajat la o fabrică de betoane în Germania

Câştigător al Cupei Campionilor cu Steaua, angajat la o fabrică de betoane în Germania

Câștigător al al Cupei Campionilor Europeni şi al Supercupei Europei cu Steaua, fostul fotbalist Anton Weiszenbacher a plecat din România în 1991 și s-a stabilit în Germania.

Anton Weiszenbacher a acordat un amplu interviu cotidianului Nemzeti Sport, unul dintre cele mai mari ziare din Ungaria, în care a vorbit despre cariera şi viaţa sa.

Născut la Baia Mare în 1965, Weiszenbacher a început fotbalul de performanţă la FC Baia Mare, după care a fost transferat la Steaua Bucureşti, unde a cunoscut gloria, câştigând trofee naţionale şi internaţionale.

”Nu era uşor să trăieşti în Bucureşti în acea vreme. Trăiam într-un fel de cazarmă, iar viaţa noastră de zi cu zi era una destul de monotonă: antrenamente, meciuri, deplasări.

Camera antrenorului Emerich Jenei era lângă a mea, iar ajutorul şi sprijinul său au însemnat mult pentru mine. La fel a contat mult şi sprijinul lui  László Bölöni, pe care l-am considerat un mare mijlocaş.

Este extraordinar ce performanţe istorice a avut Steaua la nivel internaţional în acea vreme. Fotbalul era totul pentru noi. Valentin Ceauşescu era alături de noi, venea la antrenamente, era o persoană bună”, le-a povestit Weiszenbacher jurnaliştilor maghiari.

Weiszenbacher nu a jucat în finala de Sevilla de pe 7 mai 1986, fiind rezervă, însă a fost pe teren în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo.

De mai mulţi ani, Anton Weiszenbacher lucrează la o fabrică de betoane din oraşul german Trier şi spune că ”niciodată nu i-a fost ruşine de munca grea”.

”Nu am avut vreo zi de absenţă la muncă, îmi place să muncesc, nu e nicio ruşine. Am o viaţă liniştită în Trier. Mă uit rar la un meci de fotbal, nu îmi lipseşte foarte mult. La ce bun să îţi petreci întreaga viaţă luptând cu destinul? Nu este mai uşor să accepţi totul aşa cum e?”, a mai precizat Weiszenbacher pentru ziarul Nemzeti Sport.