• Home
  • Actualitate
  • Câți bani au obținut trei români de la un austriac pe care l-au înșelat prin ”metoda acoperișul”

Câți bani au obținut trei români de la un austriac pe care l-au înșelat prin ”metoda acoperișul”

Câți bani au obținut trei români de la un austriac pe care l-au înșelat prin ”metoda acoperișul”

Trei cetățemi români au considerat că  succesul pe plan intern al ”metodei acoperișul”, care a făcut destule victime, ar trebui exportată și au ales Austria ca primă ”destinație”.

Luni, 4 septembrie, cei trei români, cu vârste de 22, 24, respectiv 39 de ani, i-au propus unui  cetățean austriac care locuiește în apropierea orașului Graz să-i renoveze acoperișul casei.

S-au prezentat extrem de profesionist la domiciliul bărbatului, pregătiți de muncă, cu toate uneltele necesare și nu i-au trezit nicio suspiciune bărbatului.

Evident, conform scenariului, s-au apucat de treabă, numai că, la finalul lucrării, au cerut mai mulți bani decât fusese înțelegerea inițială.

Ca să scape de presiunile pe care-l făceau asupra lui, austriacul le-a dat șarlatanilor 10.000 de euro, după ce aceția au supralicitat cerându-i bani și pentru servicii suplimentare precum debarasarea deșeurilor rezultate.

După ce a scăpat de escroci bărbatul a verificat calitatea lucrarii și a constatat că reparațiile au fost făcute prost, având defecte majore.

El a alertat autoritățile, iar polițiști au deschis imediat o anchetă, bănuind cu cine au de-a face.

Românii au fost depistați și duși la audieri, iar banii, au fost recuperați, fiind găsiți, ascunși, în mașina șarlatanilor, înmatriculată în Polonia.

Oamenii legii au constatat că cei trei escroci încercaseră să înșele prin aceeași metodă, în urmă cu doar câteva zile, un alt proprietar al unei case din zonă.