• Home
  • Actualitate
  • Cine este col. dr. Valeriu Gheorghiță, cum arată și cu ce se ocupă soția lui

Cine este col. dr. Valeriu Gheorghiță, cum arată și cu ce se ocupă soția lui

Col. dr. Valeriu Gheorghiță este un medic, în vârstă de 38 de ani, devenit o figură publică după numirea sa în funcția de coordonator al programului național de vaccinare împotriva COVID. 

Valeriu Gheorghiță provine dintr-o familie modestă din comuna Izvoru, județul Argeș. Medicul mai are doi frați, despre care nu se cunosc însă detalii.

În trecut, tatăl medicului a lucrat la Ocolul Silvic, mama sa fiind o femeie simplă. Ambii locuiesc încă în casa unde a copilărit specialistul.

Valeriu Gheorghiță a studiat la un liceu din Pitești, Colegiul “I.C. Brătianu”, profil Matematică-fizică.

Specialist în boli infecțioase în cadrul Spitalului Universitar Militar Central “Carol Davila”, medicul Valeriu Gheorghiță este absolvent al Universității de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş în anul 2006. 

A devenit doctor în Ştiinţe medicale în anul 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonată chiar de către medicul Adrian Streinu-Cercel. Rezidențiatul specialistului a fost parcurs în Spitalul “Matei Balş”. 

Din anul 2012 Valeriu Gheorghiță activează la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”. El a fost inițial medic specialist Boli Infecţioase şi apoi medic primar.

Începând cu 2016, Valeriu Gheorghiță a devenit și asistent universitar.

Gheorghiță este coautor al unei cărți de specialitate, “Hepatita acută şi cronică cu virusul hepatitic B. Coinfecţia VHB-VHD”.

De asemenea, medicul a redactat numeroase capitole în 12 lucrări științifice și este coautor a zeci de articole publicate în reviste de specialitate.

Despre soția coordonatorului campaniei de vaccinare se cunosc puține amănunte. Cei doi s-ar fi cunoscut în timpul facultății și nu au deocamdată copii.

Cuplul este unul extrem de echilibrat, iar soții se înțeleg de minune. Înțelegerea stă la baza relației lor, mai cu seamă în prezent, când programul lui Valeriu Gheorghiță este unul extrem de încărcat. Soția lui îl susține și îi acceptă noua poziție, îndrumându-l din umbră.

”Fiecare avem în profesia noastră momente mai solicitante și momente poate mai puțin solicitante. Acum e un moment în care trebuie să investim și să ne implicăm foarte mult.

Sigur că ne transmitem gândurile bune: să avem grijă de noi, să ne întoarcem sănătoși și cumva ne-am resemnat că asta e situația și că e de datoria noastră să încercăm să gestionăm cât putem de bine lucrurile, spunea medicul Valeriu Gheorghiță despre relația cu soția sa, citat de life.ro.