• Home
  • Actualitate
  • Cine este criminalul din Oneşti care i-a sechestrat și ucis pe cei doi muncitori

Cine este criminalul din Oneşti care i-a sechestrat și ucis pe cei doi muncitori

Gheorghe Moroşan, de 68 de ani, din Oneşti, este cel care i-a sechestrat și omorât pe cei doi muncitori care lucrau în fostul său apartament, pierdut în instanţă.

Luni seara, Gheorghe Moroşan, de 68 de ani, din Oneşti, a sechestrat doi muncitori într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat. Chiar el a sunat la 112 şi a anunţat incidentul.

Mai multe echipaje de poliţişti şi un negociator s-au deplasat la locul indicat, dar la scurt timp bărbatul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. Unul a murit în apartament, altul la spital.

Gheorghe Moroşan a cerut să vină televiziunea şi să îşi spună ofurile, a cerut apoi o hotărâre prin care să îi fie înapoiat apartamentul, a cerut să vorbească cu fiica din Germania, a cerut 300.000 de euro şi a cerut să vorbească cu un ministru.

Negociatorul Poliţiei din Bacău, şcolit şi antrenat special pentru situaţii de urgenţă, cel mai probabil şi pentru o luare de ostatici, nu şi-a imaginat vreodată că în viaţa asta va negocia o luare de ostatici. Drept urmare, negocierea a eşuat.

Momentul declicului nu a fost încă stabilit, însă ipotezele sunt fie că unul dintre ostatici a încercat să îl dezarmeze pe criminal, fie că poliţiştii au încercat să spargă uşa metalică, ferecată bine de răpitor şi blocată chiar cu o scară, moment în care a realizat că filmul se apropie de final şi nu a obţinut nimic.

În orice caz, declicul l-a făcut pe răpitorul din Oneşti să se dezlănţuie sălbatic. Viaţa lui oricum era terminată. Fără casă oricum rămăsese, iar doar pentru răpirea şi legarea celor doi muncitori risca nişte ani de închisoare şi, cel mai probabil, şi-a spus că diferenţa dintre moarte şi puşcărie nu e chiar aşa mare.

Drept urmare, şi-a asumat că va muri ori poate chiar şi-a dorit.

Poliţiştii o ţin pe a lor: procedurile au fost respectate, însă ce înseamnă proceduri când, de fapt, regulile se schimbă în timpul jocului? Adaptarea la situaţii de criză nu e trecută în niciun manual de intervenţii sau de negociere.

Și soția lui Moroșan a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută, luni seara târziu.

Anchetatorii o acuză de complicitate la lipsire de libertate, ea aflându-se în momentul în care soțul ei a intrat în apartament peste muncitori cu un etaj mai sus, în apartamentul de deasupra.

În geanta ei s-au găsit mai multe coliere de plastic, identice cu cele folosite de criminal pentru a lega mâinile ostaticilor.

Cei doi soți fuseseră proprietarii apartamentului, dar pierduseră casa în instanță în urmă cu 11 ani în favoarea firmei la care soția încă mai era angajată.

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti, condusă de adjunctul şefului IGPR, să se deplaseze în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la incidentul din Oneşti.