• Home
  • Actualitate
  • Cluj-Napoca. Femeie în stop cardiac salvată de un polițist în timpul examenului pentru permisul auto

Cluj-Napoca. Femeie în stop cardiac salvată de un polițist în timpul examenului pentru permisul auto

Cluj-Napoca. Femeie în stop cardiac salvată de un polițist în timpul examenului pentru permisul auto

O femeie din Cluj-Napoca, care intrase în stop cardiac, a fost salvată chiar de polițistul aflat în dreapta sa, care o examina pentru obținerea permisului de conducere.

Femeii i se făcuse rău la volan, la doar două minute după ce începuse traseul de examen. Agentul a apăsat imediat frâna de urgență, a coborât-o pe femeie din mașină și a început să îi aplice măsuri de resuscitare. În ajutor i-a sărit un alt bărbat, care s-a dovedit ulterior chiar soțul femeii.

Întâmplarea a fost relatată pe Facebook de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări miercuri, 11 octombrie, de Ziua permisului de conducere românesc.

“Ionuț era în timpul procesului de examinare, la traseu, iar, la volan, urma să se urce o femeie de 45 de ani. A observat că are o anumită stare de agitație, dar s-a gândit că are emoții. A încercat să o calmeze.

– Vom porni pe traseu. Vă rog să fiți calmă. Îmi spuneți dumneavoastră când putem pleca.

După doar 2 minute de la începutul probei, femeii i s-a făcut rău și a căzut cu capul pe volan. Imediat, Ionuț a călcat frâna de urgență și a apăsat pe avarii.

– Sună la 112 să trimită repede o salvare. Indică-le strada… la numărul…, i-a spus Ionuț celuilalt candidat care se afla pe bancheta din spate.

I-a luat pulsul femeii și și-a dat seama că aceasta era în stop cardio respirator. Colegul nostru a coborât victima de la volan și a început să îi aplice procedeul de resuscitare. Lângă Ionuț a sosit un bărbat.

– Ajut și eu, a spus acesta așezându-se victimă.

Așa i-a găsit echipajul medical, pe cei doi bărbați.

– Cum este?

– E în viață, pulsul și-a revenit, a răspuns bărbatul care l-a ajutat pe Ionuț.

Apoi s-a întors către acesta:

– Eu sunt soțul. Vă mulțumesc frumos!

Cadrele medicale sosite au acordat primul ajutor femeii și au transportat-o la spital.

Aseară, Ionuț a primit un telefon. Era soțul victimei.

– Vreau să vă mulțumesc din suflet! Soția mea este bine și am fost informat că își va reveni complet!

Și noi te felicităm, Ionuț! O intervenție promptă și decisivă, care a salvat o viață! Ionuț este angajat al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări.