• Home
  • Actualitate
  • Un copil de 13 ani a murit într-un parc din București, după ce a alergat

Un copil de 13 ani a murit într-un parc din București, după ce a alergat

Un copil de 13 ani a murit într-un parc din București

Un copil în vârstă de 13 ani a fost găsit inconștient într-un parc din Sectorul 2  din București. Din păcate, echipajul medical sosit la fața locului nu a putut decât să constate decesul.

Incidentul s-a petrecut seara trecută în Parcul Cosmos din Sectorul 2, unde copilul se afla împreună cu prietenii.

Potrivit unor surse care citează martori de la fața locului, după ce a alergat, băiatul s-a așezat pe o banca și a băut apă, după care a leșinat.

Părinții le-au spus anchetatorilor că fiul lor suferea de sindromul QT LUNG.

Sindromul QT LUNG este o boală a ritmului cardiac. El provoacă bătăile rapide de inimă. Aceste bătăi rapide pot duce la leșin sau atacuri, sau în unele cazuri, atunci când inima bate eratic pentru o perioadă lungă de timp poate duce la decesul neașteptat.

O persoană se poate naște cu o mutație genetică care crește riscul sindromului de QT LUNG. De asemenea, unele boi și medicamente pot provoca apariția sindromului de QT LUNG.

”La data de 16 octombrie 2023, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, în jurul orei 20.30, cu privire la faptul că, într-un parc din Sectorul 2, s-ar afla o persoană în stare de inconștientă”, a precizat Poliția Capitalei.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, dar și un echipaj medical.

Copilul în vârstă de 13 ani a fost resuscitat, însă fără rezultat. Medicii au declarat decesul.

„În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Omoruri – DGPMB”, a mai transmis Poliția Capitalei.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la INML, pentru necropsie.