• Home
  • Actualitate
  • Cum funcţionează metoda «ziarul», cea mai nouă modalitate de furt pe litoral

Cum funcţionează metoda «ziarul», cea mai nouă modalitate de furt pe litoral

Pe lângă metode mai învechite, precum ”accidentul” şi ”pomana”, în noul sezon estival turiștii vor fi nevoiți să se confrunte cu încă o modalitate prin care pot fi furați pe litoral – ”ziarul”.

Având în vedere sezonul estival, aglomeraţia şi numărul mare de turişti veniţi în vacanţă, pentru prevenirea acestui tip de infracţiune, poliţiştii atrag atenţia asupra modului în care ar putea acţiona persoanele care comit astfel de fapte.

”Această metodă presupune sustragerea unui obiect prin distragerea atenţiei victimei. De obicei, cei care săvârşesc astfel de fapte se adresează unor persoane care stau la terasă şi au pe masă telefonul mobil sau portofelul.

În timp ce oferă victimei ceva spre vânzare sau îi solicită o informaţie, acoperă cu ziarul bunul victimei. La plecare, ia ziarul cu telefonul sau portofelul şi se face nevăzut”, explică poliţiştii.

În scopul prevenirii acestui gen de infracţiuni, IPJ Constanţa recomandă turiştilor să nu fie tentaţi de produsele oferite de vânzătorii voiajori. Totodată, să fie atenţi la obiectele personale lăsate pe masă, la terasă sau în alt spaţiu public.