Funeriu: «Cereți matematică școlii doar pentru copiii pe care-i vreți deștepți. Pentru ceilalți, băgați-le la greu 'dezvoltare personală'»

11 Iul 2021 | scris de Adriana Surugiu

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu atrage atenția asupra unui subiect aflat mereu în dezbatere - reforma învățământului - și a posibilei situații în care matematica și științele exacte ar putea fi declasate de materii de studiu considerate mai ”importante”.

Funeriu: «Cereți matematică școlii doar pentru copiii pe care-i vreți deștepți. Pentru ceilalți, băgați-le la greu 'dezvoltare personală'»

”Niște tipi deștepți de la Oxford au demonstrat că lipsa educației matematice în adolescență are efecte negative asupra funcțiilor congnitive și plasticității creierului (un factor esențial în învățare și adaptarea la nou). 

Așa că nu ezitați: cereți matematică și științe fundamentale școlii doar pentru copiii pe care-i vreți deștepți. 

Pentru ceilalți, băgați-le la greu ”dezvoltare personală”, ”ore de trecut strada” (scuze... educație rutieră) și orice alte ”lucruri utile și corelate cu piața muncii” vă trec prin cap. Astfel cu siguranță veți avea succes în distrugerea propriului copil.

PS: nu vi se pare ironic faptul că atunci când militezi pentru predarea științelor fundamentale, care fac apel la capacitățile înalte ale creierului se spune că astfel produci ”roboței”, iar cei care militează pentru predarea unor chestii facile sau ”corelate cu piața muncii”, adică învățarea unor sarcini repetitive și facile, pretind că astfel formează ”oameni liberi și inventivi”?”, a scris Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.