• Home
  • Actualitate
  • Dănuț Lupu a aflat data la care va fi eliberat din închisoare și urmează să fie mutat într-o celulă luxoasă

Dănuț Lupu a aflat data la care va fi eliberat din închisoare și urmează să fie mutat într-o celulă luxoasă

Dănuț Lupu a aflat data la care va fi eliberat din închisoare și urmează să fie mutat într-o celulă luxoasă

Dănuț Lupu, proaspăt condamnat la închisoare, în 2 octombrie, la 7 luni și 10 zile, după ce a condus în nenumărate ocazii cu permisul anulat, are parte de vești bune.

Dănuț Lupu s-a predat și a fost încarcerat șase zile mai târziu la Penitenciarul Rahova. Pe perioada carantinei, el a fost instalat într-o cameră situată în Secția a 2-a, folosită, în trecut, pentru încarcerarea deținuților violenți sau cu tendințe suicidale.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Rahova s-a întrunit comisia care a stabilit regimul de executare pentru fostul fotbalist, scrie Gândul.

Comisia a decis că Dănuț Lupu își va executa pedeapsa în regim deschis și se va putea întoarce acasă la data de 3 martie 2024.

Lupu nu va mai fi transferat la Penitenciarul Jilava, așa cum s-a scris, ci va rămâne la Rahova, până martie, când ar putea reveni acasă.

După ce a ieșit din carantină, fostul fotbalist ar fi fost transferat, temporar, la Secția a 3-a, destinată deținuților protejați, urmând ca, din zilele următoare, să fie mutat în nou înființata Secție a 8-a.

Este vorba despre o secție cu celule mari, spațioase, complet noi, destinate exclusiv condamnaților cu regim de executare deschis și semideschis.

La inaugurarea acestor celule de lux, date în folosință începând cu data de 1 noiembrie, a participat inclusiv ministrul Justiției, Alina Gorghiu.