• Home
  • Actualitate
  • Directoarea unei şcolii comunale a obţinut permisul auto categoria D pentru a putea conduce microbuzul şcolar

Directoarea unei şcolii comunale a obţinut permisul auto categoria D pentru a putea conduce microbuzul şcolar

Și mintea, și sufletul se luminează atunci când în toată degringolada care ne înconjoară unii oameni ne demonstrează că mai există speranță, că se mai poate face ceva…

Daniela Maricica Pleşca, directoarea şcolii din comuna Mitoc, județul Botoșani, și-a pus în cap să facă şcoala de şoferi pentru a obține permisul auto categoria D, care oferă dreptul de a conduce autovehicule cu mai mult de 8 locuri, a dat examenul, l-a luat, doar pentru a putea folosi autobuzul școlar și a scuti zeci de elevi să meargă pe jos până la şcoală.

Ideea i-a venit directoarei după ce primăria nu a reuşit să angajeze un şofer pentru autobuzul din proprietate, cu care să îi poată transporta pe elevii din localităţile din apropiere.

Din această cauză, elevii dintr-o comună aflată la cinci kilometri de Mitoc erau nevoiți să parcurgă această distanță zilnic, dus-întors, pentru a ajunge la școală.

Pentru a venit în ajutorul elevilor, directoarea a făcut şcoala de şoferi şi apoi a reuşit să obţină permisul auto categoria D, care îi permite să conducă microbuzul şcolar pe drumurile publice.

"Doamna director mai conduce şi îi mulţumim pe această cale. Dumneaei a văzut că tot nu vine niciun şofer, a dat de permis ca să putem aduce copiii de la Horia, care sunt la peste cinci kilometri distanţă.

Dimineaţa face două drumuri, la amiază două drumuri. Mai sunt cazuri când copiii vin cu familia, cu căruţa", a declarat Ioan Galiţ, primarul comunei Mitoc pentru monitorulbt.ro.

Din nefericire, mai există și zile în care directoarea şcolii nu poate face însă acest lucru, aşa că elevii sunt nevoiţi să se descurce cum pot.