• Home
  • Actualitate
  • Dublul asasinat de la Iași. Reacția presupusului autor, când a văzut pozele cu victimele incendiate

Dublul asasinat de la Iași. Reacția presupusului autor, când a văzut pozele cu victimele incendiate

Ahmed Sami El Bourkadi a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași pentru a-și studia dosarul. Însă, în momentul în care a privit pozele cu cadavrele celor doi tineri uciși, studentul de origine marocană i-a spus avocatei sale că i se face rău. 

Raluca Andrei, avocata studentului de origine marocană, susține că studentul ucis avea mereu sume uriașe de bani la el, dădea bani cu împrumut și nu îi mai cerea înapoi. Acesta ar putea fi un indiciu că asasinatul ar fi putut porni de la bani.

”Clientul meu a fost condus recent la studiul dosarului (la sediul Parchetului – n.r.). Am studiat dosarul împreună și urmează să facă o declarație, să vedem în funcție și de ce planuri au procurorii. Este posibil să se ceară o prelungire în instanță (a arestului preventiv – N.R.), se așteaptă rezultatul ADN de la București…

Având în vedere faptul că urmărirea penală are un caracter secret, s-a stabilit ca, până ce Parchetul nu va ieși cu un comunicat, să încerc nu mai fac alte dezvăluiri privind ceea ce se întâmplă în dosar. Până la urmă, interesul este ca acest dosar să se și rezolve.

Vă dați seama că, dacă, Doamne ferește!, sunt niște persoane capabile să facă așa ceva, respectiv un dublu asasinat, nici măcar el (Ahmed Sami El Bourkadi – N.R.) nu mai este în siguranță în momentul de față! Chiar el este bucuros că, momentan, este în arest și nu sub altă măsură, pentru că…

Deci, clientului meu, când a studiat dosarul, eu i-am arătat, am insistat, inclusiv pe pozele cu decedații, i s-a făcut rău, a spus că el nu poate să privească așa ceva!”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul canadian Ahmed Sami El Bourkadi.

Avocata Raluca Andrei sugerează că autorii dublului asasinat ar fi, de fapt, în libertate.

”Nu pot eu să îi învăț pe anchetatori cum să-și facă treaba… Persoanele care au comis faptele au în spate niște motivații foarte puternice și ar trebui să se caute în istoricul victimei.

Eu nu pot spune care a fost motivul, nici nu pot să speculez, dar ar trebui să se coopereze cu autoritățile internaționale, pentru că sunt mai multe chestiuni acolo, ce pot ține de criminalitate organizată.

Omul ăsta (victima, Youssef Ajniyah – N.R.) rula în permanență, avea 9.000, 10.000 – 12.000 de euro! Nu mai cerea banii înapoi în momentul în care îi împrumuta. Și s-au auzit foarte multe chestiuni. Nu numai eu le-am auzit, ci multă lume.

Îmi este milă și de părinții victimelor, numai că nici nu este normal că i-a făcut viața praf băiatului ăstuia! În condițiile în care eu sunt convinsă că băiatul acesta (Ahmed Sami El Bourkadi – N.R.) nu a făcut nimic. De omorât, sută-n mie nu a omorât pe nimeni!”, a adăugat Raluca Andrei potrivit bzi.ro.