• Home
  • Actualitate
  • Filmul intervenției de la Onești. Negociatorul poliției a venit după două ore. Una dintre victime a încercat să scape

Filmul intervenției de la Onești. Negociatorul poliției a venit după două ore. Una dintre victime a încercat să scape

Noi detalii despre tragedia de la Onești, unde un bărbat a sechestrat doi muncitori într-un apartament pe care ulterior i-a ucis cu un cuțit.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, citate de Digi24, discuțiile cu polițiștii au durat mai bine de patru ore, timp în care atacatorul ar fi cerut să i se aducă actul prin care a pierdut apartamentul în care a avut loc crima, o cameră de filmat și suma de 300.000 de euro.

Cei doi muncitori, un bărbat de 36 de ani și colegul lui de 52 de ani, au venit luni dimineață în apartament pentru o renovare.

Agresorul ar fi fost anunțat de vecini că în fostul său apartament sunt câteva persoane, iar el ar fi intrat peste ei, i-a culcat la pământ și i-a legat cu coliere de plastic de mâini. Soția sa se afla și ea în bloc, la etajul patru, de unde îl informa constant pe bărbat.

Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 12:00, telefonul fiind dat chiar de atacator. Acesta le-a transmis polițiștilor că i-a sechestrat pe cei doi muncitori și că i-a legat.

Atacatorul era nemulțumit că pierduse apartamentul în instanță. De altfel, acesta publicase în 2018 o înregistrare video, în care amenința că se va răzbuna pentru pierderea apartamentului, dacă nu i se dă curs la plângerile penale numeroase pe care le făcuse. ”Cu armă de foc voi face dreptate”, transmitea acesta.

Echipele de polițiști ar fi ajuns la fața locului în câteva minute, însă au decis să cheme un negociator de la Bacău, care a ajuns după mai bine de două ore de la apel, în jurul orei 14:45.

Atacatorul le-a solicitat polițiștilor documente ale instanței prin care a pierdut apartamentul, suma de 300.000 de euro și o cameră de filmat,. 

În tot acest timp, bărbatul se afla pe balcon, între cele două victime legate, de unde a discutat pentru câteva ore cu forțele de intervenție.

Imaginile surprinse arată o atitudine degajată a polițiștilor, în timp ce bărbatul amenință că ”bag cuțitul în ei”. El amenința că nu se liniștește până nu vede hotărârea judecătorească în baza căreia a pierdut apartamentul. ”Nu mă liniștesc deloc, nu mă calmez deloc”, le transmite forțelor de ordine.

Potrivit martorilor, polițiștii stateau lângă bloc și ”nu se simțea de parcă ar fi încercat să îl calmeze”. Polițiștii râdeau ”de parcă își spuneau glume”, susține un martor.  

Lovit de muncitorul sechestrat, atacatorul l-a înjunghiat pe acesta în inimă, victima murind pe loc. A urmat a doua victimă, pe care a înjunghiat-o cu 8 lovituri de cuțit. Bărbatul a murit la spital.

Cei doi nu au avut nicio șansă să se apere, fiind legați cu mâinile la spate. A fost și momentul în care, după cinci ore de la apelul telefonic la 112, forțele de ordine au decis să intervină.

În imaginile suprinse de martori se aude comanda ”Interveniți!” și se văd polițiști care aleargă spre intrarea blocului.

Intervenția a avut loc în jurul orei 17:00 când polițiștii au forțat ușa blocată cu o scară. Au spart cu berbecul ușa și au tras în bărbatul agresor care avea în mână cuțitul cu care i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. 

Bărbatul a fost rănit în picior și în abdomen și se află internat în spital. Soția agresorului a fost reținută pentru complicitate.

Potrivit primelor informații, femeia se afla la etajul patru al aceleiași clădiri, cu un etaj mai sus față de apartamentul groazei. Polițiștii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.