Un fiu de judecător, beat la volan, a lovit mortal o femeie și a plecat de la locul accidentului

20 Aug 2020 | scris de Ioana Sorescu

Fiul preşedintelui Judecătoriei Novaci din județul Gorj s-a urcat la volan după ce consumase alcool şi a lovit cu mașina o femeie de 52 de ani care mergea pe marginea drumului. A fugit apoi de la locul accidentului. Victima a  murit azi-noapte la spital.

Un fiu de judecător, beat la volan, a lovit mortal o femeie și a plecat de la locul accidentului

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, Victor Ţuhaşu, a precizat la Digi24 că accidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 22:00.

Polițiștii au identificat ulterior autoturismul implicat în accident, cât și persoana bănuită că s-ar fi aflat la volan și s-au constituit filtre în întregul județ.

Autorul este un tânăr de 25 de ani din orașul Novaci. Acesta s-a prezentat în cele din urmă de bunăvoie, joi dimineața, la sediul Poliției orașului și a fost luat în custodie de polițiști.

A fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se o concentrație de 0,05 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus ulterior la spital, urmând a-i fi recoltate și probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, dat fiind că de la momentul accidentului până la prezentarea la poliție trecuseră mai bine de 10 ore.

A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă și părăsirea locului faptei.