• Home
  • Actualitate
  • Franța. Șofer român de TIR cu gâtul tăiat de un migrant pe care l-a prins când se urca în remorcă, în parcarea firmei

Franța. Șofer român de TIR cu gâtul tăiat de un migrant pe care l-a prins când se urca în remorcă, în parcarea firmei

Franța. Șofer român de TIR cu gâtul tăiat de un migrant pe care l-a prins când se urca în remorcă, în parcarea firmei

Un șofer român de camion a scăpat cu viață aproape miraculos, după ce un migrant l-a atacat și i-a tăiat gâtul, în parcarea firmei pentru care lucrează, în Franța, scrie portalul de știri Nord Littoral.

Atacul s-a produs sâmbătă, 21 octombrie, în jurul orei 9:30, în parcarea companiei de transport TLC Express, lângă Saint-Omer.

”Unul dintre șoferii mei m-a sunat în această dimineață, în jurul orei 9:30. Mi-a cerut să anunț serviciile de urgență și poliția pentru că un migrant tocmai atacase un șofer.

Câțiva refugiați au coborât din camion și tocmai când șoferul s-a dus să-și cerceteze încărcătura pentru un ultim control înainte să plece în cursă, migrantul l-a atacat”, a explicat jurnaliștilor Florian Callens, directorul companiei de transport.

Managerul a alertat poliția și serviciile de urgență, care i-au oferit primul-ajutor șoferului român în vârstă de 52 de ani și apoi l-au transportat la spital.

Șoferl român a fost externat din spital sâmbătă după-amiază, cu un prognostic de îngrijiri medicale de 10 zile și e într-o stare mai bună, dar paramedicii spun că a avut mult noroc, tăietura fiind la un centimetru de artera carotidă.

Șoferul a depus plângere la secția de poliție din Calais. Până sâmbătă seara, migrantul care-l atacase pe român nu fusese prins.

Potrivit managerului companiei ce transport, problemele cu refugiații care se urcă în camioane pentru a încerca să treacă în Anglia sunt la ordinea zilei. Atât de multe, încât compania vrea acum să se mute din Calais.

”Ne-am dori să ne stabilim la aproximativ o sută de kilometri de Calais. Dar vom avea nevoie de ajutor pentru a ne muta fără să plătim chirie suplimentară aici, conform contractului de închiriere, pentru că nu ne putem permite. Din punct de vedere legal, vom avea nevoie de sprijin, pentru că acest atac este mult prea grav. Nu mai putem lucra pașnic în aceste condiții”, ”, spune managerul.