Mesajul profesoarei Silvia Mușătoiu: Când să NU optați pentru C.N. Ghe. Șincai

14 Iul 2021 | scris de Ioana Sorescu

Profesoara Silvia Mușătoiu, fostă directoare a Colegiului Național Gheorghe Șincai și cadru didactic în această școală, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj către părinți și elevi, în care enumeră condițiile în care aceștia ar trebui să NU opteze pentru acest liceu.

Mesajul profesoarei Silvia Mușătoiu: Când să NU optați pentru C.N. Ghe. Șincai

Cumva profesoara Mușătoiu ține să precizeze că unitatea de învățâmânt pe care a condus-o își menține standardele înalte pe care și le-a impus, ceea ce ar trebui să constituie un exemplu de urmat în educația românească, un mod prin aceasta ar putea fi adusă pe calea cea bună, fără intervenția statului, ci doar a oamenilor, a profesorilor .

În finalul mesajului, profesoara afirmă că școala va rămâne în clădirea în care funcționează, în ciuda insistențelor Primăriei Sectorului 4 de a fi mutată.

Mesajul profesoarei Silvia Mușătoiu:

”Stimați părinți ai proaspăt absolvenților de gimnaziu,

Dacă în liceu vreți pentru copilul dumneavoastră note mari degeaba, atunci NU optați pentru Șincai.

Dacă vreți că mediile de 10 din gimnaziu să se transfere automat la liceu, fără vreun efort intelectual al copilului, atunci NU optați pentru Șincai.

Dacă vreți o școală în care finanțarea de la primărie (sau măcar bugetul) să se facă în conformitate cu legea vă spun că la Șincai, pentru moment, nu putem garanta că se va întâmpla, în afara cazului în care sunteți sau veți fi curând primar la sectorul 4 și garantați dumneavoastră acest lucru.

Dacă vreți o școală ”ușoară” pentru copilul dumneavoastră, care să formeze un tânăr superficial, în ideea ”să termine și el un liceu, uite, cică Șincai ar fi bun…”, atunci NU optați pentru Șincai.

Dacă vreți o școală ”ușoară” și totuși vă gândiți la opțiunea Șincai crezând că veți schimba dumneavoastră școala într-una ”ușoară”, insist să NU optați pentru Șincai.

Dacă vreți ca în liceu absolut TOȚI profesorii să fie exemple pentru copiii dumneavoastră mă tem că n-aveți nicio opțiune, dar dacă atitudinea dumneavoastră de părinte este ostilă față de școală (în general) și credeți că TOȚI profesorii pot fi duși de nas, că toți pot fi învățați de dumneavostră cum să-și facă orele, atunci NU optați pentru Șincai.

Dacă vreți pentru copilul dumneavoastră tratament special datorat funcțiilor dumneavostră înalte/importante, atunci NU optați pentru Șincai fiindcă toți vor fi tratați la fel și prea rar știm profesiile părinților lor.

Dacă nu vreți nimic din toate cele de mai sus și rezonați cu valori ca cinste, onoare, performanță, atunci vă așteptăm cu drag la înscriere.

Și încă ceva: nu ne mutăm, cel puțin până ce procesele nu se vor fi terminat, deși Mr. B afirmă că poate trece peste noi, tăind accesul la utilități. Îndrăznesc să spun că nu va îndrăzni, nu fără riscul de a se autodistruge electoral în sectorul 4”, a scris profesoara Silvia Mușătoiu pe Facebook.