Gigi Becali construiește o mănăstire în Vâlcea: ”Aici nici animalele nu vor fi de sex feminin”

15 Oct 2021 | scris de Adriana Surugiu

Gigi Becali a cumpărat un teren de 30 de hectare în localitatea Olănești, județul Vâlcea, pentru a construi o mănăstire.

Gigi Becali construiește o mănăstire în Vâlcea: ”Aici nici animalele nu vor fi de sex feminin”

Potrivit imaginilor publicate de un ziar local, la intrarea pe terenul lui Becali a apărut un anunț -  ”Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”.

Contactat de Libertatea, Becali spune că vor fi de fapt două mănăstiri, una pentru maici și una pentru călugări, construite la câțiva kilometri distanță.

”Femeile și bărbații nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbații”, a declarat Becali.

Biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită.

Primarul din Olănești, Sorin Vasilache, a declarat că nu știa nimic despre asta, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali.

Preotul Emilian Groșenoiu, care slujește în localitatea Olănești, a spus că nici el nu are cunoștință de planurile lui Becali. și s-a arătat contrariat de apariția panoului care anunță că femeile au accesul interzis.

”Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! (…) Biserica e o instituţie publică până la urmă. Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. (…) Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Groșenoiu pentru jurnaliștii vâlceni.

Becali: „La călugări nu vor fi nici animale de sex feminin”

Contactat de Libertatea, omul de afaceri Gigi Becali a spus că într-adevăr, la Olănești va fi construită o mănăstire pentru călugări.

Planul omului de afaceri este de a face un ”orășel călugăresc”, o mănăstire pe modelul celei de la Frăsinei, singura din România în care femeile nu au voie să intre. 

Tot la Olănești însă va fi construită și una pentru maici. ”Facem una și pentru femei”, a spus Becali. La șapte kilometri distanță, pentru ca femeile și bărbații să nu se întâlnească.

”Va fi așa, un fel de orășel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi și găini, dar cocoși, deci nu de sex feminin”, a explicat patronul FCSB.

Au fost amenajate acolo deja câteva chilii, a mai spus Becali, construcții simple, din lemn. Nu a putut estima când va fi totul gata, însă spune că turiștii vor fi bineveniți la cele două mănăstiri.

”Sigur, turiștii bărbați la călugări, femeile la maici”, a punctat Becali.

”Cred eu că vor veni vremurile când mulți tineri vor căuta refugiu în biserici”, și-a motivat omul de afaceri inițiativa.