• Home
  • Actualitate
  • Giurgiu. Criminolog: «Totul indică o legătură apropiată între victimă și autor»

Giurgiu. Criminolog: «Totul indică o legătură apropiată între victimă și autor»

La o săptămână de când a fost găsită moartă și incendiată pe un câmp din județul Giurgiu, identitatea victimei a fost stabilit[ – o femeie de 32 de ani care locuia în orașul Bufea, din județul Ilfov.

Identitatea femeii a fost descoperită după verificarea amprentelor sale în baza de date a Poliției Române, unde se află datele tuturor celor implicați în dosarele penale. 

Până acum au fost audiați șoferii care au trecut pe drumul unde femeia a fost incendiată. Oamenii legii au vrut să verifice și dacă au existat cumva camere de bord care să fi surprins momentul incendiului.

Anchetatorii nu oferă mai multe detalii din anchetă pentru că autorul sau autorii se află încă în libertate. Sunt luate însă mai multe ipoteze în calcul, inclusiv faptul că femeia ar fi fost luată „la ocazie” pentru oferirea de servicii sexuale.

Criminologul Dan Antonescu este de părere că toate datele cunoscute până acum indică o legătură apropiată între victimă și autor și este convins că nu va mai trece mult timp și asasinul va fi identificat și el.

”Partea cea mai grea, obositoare, a anchetei a trecut, adică identificarea victimei, și acum se merge concentrat pe autor.

Locul unde a fost comisă crima este în strictă legătură cu autorul, motiv pentru care autorul a fost obligat să transporte acel cadavru din locuința respectivă, fie a lui, fie a unui apropiat, fie un garaj, fie un loc de muncă, oricum, ceva, un loc, pe care pe el l-ar fi incriminat dacă victima ar fi fost găsită acolo sau chiar și în locuința victimei, pentru că înseamna că era un obișnuit al victimei și firesc ar fi intrat în vizorul anchetatorilor, dacă ea ar fi fost găsită în locuința ei”, a explicat Dan Antonescu la Digi24.

Întrebat despre ipoteza ca femeia să fi fost luată ”la ocazie”, criminologul este sceptic.

”De ce s-ar fi mai chinuit să o pună într-un geamantan, de ce să-i dea foc, dacă ei nu aveau nicio legătură, dacă n-au interacționat până atunci niciodată?

Putea să o arunce pe câmp oriunde și și-ar fi văzut de drum mai departe, nu se mai încurca cu geamantane, cu foc. De ce să facă asta?

Încercăm totuși să găsim o logică într-o faptă ilogică. Autorul a incendiat victima și nu i-a lăsat niciun fel de obiecte, fie de valoare, fie de vestimentație, care să ajute la identificarea ei, era interesat ca ea să nu fie identificată, pentru că e clar că face parte din cercul relațional al victimei și ar fi intrat în vizorul anchetatorilor”, a arătat Dan Antonescu.