• Home
  • Actualitate
  • Gorj. Un primar a cumpărat peste 200 de instrumente muzicale, dar nu are cine să cânte la ele

Gorj. Un primar a cumpărat peste 200 de instrumente muzicale, dar nu are cine să cânte la ele

Cetățenii din comuna gorjeană Arcani s-au trezit că au ales un primar cu apetență pentru artă, în special cea muzicală, după ce acesta a achiziționat, cu fonduri europene, sute de instrumente muzicale pentru căminul cultural.

Contractul de aproape 300.000 de  lei pentru achiziționarea a 212  instrumente muzicale pentru Căminul Cultural din Arcani a fost câștigat de o firmă din Brăila. 

Potrivit Gorjonline, lista instrumentelor cuprinde: 6 saxofoane, 6 mandoline, 8 acordeoane, 6 țambale, 9 cimpoaie, 9 tromboane, 19 viori electrice, 4 piane, 5 clarinete, 14 naiuri, 45 flaute, 45 fluiere, 25 trompete.

Primarul comunei Arcani, Aristică Daniel Coiculescu, a declarat pentru Observator că decizia a fost luată după discuții cu localnicii: “În urmă consultărilor cu cetățenii, cu foarte mulți intelectuali, inclusiv cu unul dintre cei care contestă în ziua de astăzi lucrurile, a reieșit partea culturală pe primul loc”. 

Marea problema este că în comună nu are cine să cânte la instrumentele respective. Sunt circa 1.300 de locuitori, iar la școală nu sunt nici 50 de copii. 

“Stați să ne înțelegem un pic. Nu trebuie să luăm în considerare numai câți copii învață în școala din Arcani. Dacă-mi vine un adult de 40 de ani și vrea să se instruiască? Ce-i spun? Nu mai ai instrumente?”, argumentează Aristică Daniel Coiculescu.

Primarul nu e descurajat, chiar are planuri mari. Visează chiar ca instrumentiştii instruiţi la căminul cultural să plece în turnee pentru a face cunoscută comuna Arcani în întreaga ţară.