• Home
  • Actualitate
  • Irina Tănase, după decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea: «Mă duc să îmi iau bărbatul acasă»

Irina Tănase, după decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea: «Mă duc să îmi iau bărbatul acasă»

Liviu Dragnea iese din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis, joi, cererea acestuia de eliberare condiționată.

Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferinţă de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. 

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparţinut Curţii de Apel Bucureşti, în urma solicitării lui Dragnea care spunea atunci că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti care i-au respins eliberarea sunt corupţi.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

"Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsură legii. Acești doi magistrați au apreciat și au evaluat toate aspectele legale pe care noi le-am indicat, au primit apărările noastre și au respins contestația Parchetului și au admis contestația noastră.", a precizat avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

Irina Tănase spune că a plâns când a aflat de decizia de eliberare a lui Liviu Dragnea și că pleacă spre Penitenciarul Rahova, pentru a-și lua ”bărbatul acasă”.

”Sunt foarte fericită! Am început să plâng! Acum mă îmbrac și mă duc să îmi iau bărbatul acasă”, a spus irina Tănase pentru Antena 3.

Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.