• Home
  • Actualitate
  • Judecătoare de la Tribunalul Suceava, reținută pentru deținere de droguri, luare de mită și protejarea infractorilor

Judecătoare de la Tribunalul Suceava, reținută pentru deținere de droguri, luare de mită și protejarea infractorilor

Judecătoare de la Tribunalul Suceava, reținută pentru deținere de droguri, luare de mită și protejarea infractorilor

O judecătoare de la Tribunalul Suceava, care avea pe rol dosarele unor persoane implicate în rețele ale traficanților de droguri, investigată de procurori pentru luare de mită și protejarea infractorilor, s-a dovedit a fi și consumatoare de substanțe interzise.

La percheziție, procurorii au găsit în casa magistratului mai multe tipuri de droguri de mare risc. Judecătoarea a fost reținută, acuzată că a primit bani, excursii în străinătate, bijuterii, ba chiar și alimente pentru informații confidențiale despre anchetele DIICOT în care aproba interceptări ori percheziții.

Nu se poate spune că judecătoarea era foarte convinsă că ”binemeritata” pensie specială de care ar fi avut parte după ce s-ar fi retras din magistratură i-ar fi asigurat un standard de viață chiar pe placul ei, dar chiar și așa, să iei mită alimente…

”S-a stabilit că inculpata, în perioada 11 – 14 noiembrie 2022, în baza prerogativelor specifice funcţiei de judecător pe care o exercita, a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-un dosar DIICOT (dosar aflat în faza de urmărire penală), respectiv informaţii privind percheziţiile domiciliare ce urmau a fi efectuate, pe care le-a pus la dispoziţia altor persoane prin intermediul cărora au ajuns şi la alte persoane interesate”, anunţă procurorii.

De asemenea, în perioada aprilie – septembrie 2023, inculpata ”a luat cunoştinţă de informaţii nepublice privind actele de urmărire penală şi măsurile dispuse într-o altă cauză DIICOT, informaţii pe care în mod direct şi prin intermediul altor persoane le-a pus la dispoziţia unor persoane interesate”.

”Referitor la infracţiunea de favorizarea infractorului, s-a reţinut că divulgarea către persoanele cercetate a faptului că erau vizate de măsuri de supraveghere tehnică sau percheziţii a fost de natură să pericliteze cercetările în cauzele respective”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, în perioada 2020 – 2023, în mod direct sau prin intermediul altor persoane, inculpata, în mod repetat, a primit/acceptat primirea unor foloase necuvenite (bani, bijuterii, folosinţa gratuită a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, servicii de pază şi protecţie, produse alimentare ş.a.) în legătură cu măsurile dispuse şi hotărârile pronunţate într-o cauză instrumentată de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava.

”Cu privire la infracţiunea reţinută la punctul 3 (complicitate la trafic de influenţă), s-a reţinut fapta inculpatei care, fără a promite că va influenţa în mod direct magistraţii dintr-un complet învestit cu judecarea unei cauze, prin prezenţa sa la întâlnirea dintre martorul denunţător (cumpărător de influenţă) şi o altă persoană, i-a creat martorului denunţător convingerea că respectiva persoană are influenţă asupra magistraţilor şi îi poate influenţa pentru obţinerea unei hotărâri de achitare. În acest mod, inculpata a facilitat obţinerea de către persoana în cauză a sumei de 30.000 de euro„, mai arată Parchetul General.

În ceea ce priveşte infracţiunile de deţinere de droguri pentru consum în formă continuată şi punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată, potrivit probatoriului administrat, s-a stabilit că, în perioada septembrie – octombrie 2023, inculpata a deţinut în locuinţa sa droguri de mare risc în vederea consumului propriu, iar în anumite perioade a pus la dispoziţia unor persoane locuinţa sa în vederea consumului de droguri.

În acelaşi dosar mai este vizată o persoană, acuzată de dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Şi această persoană a fost reţinută.