• Home
  • Actualitate
  • Marius Țeicu, la șase ani de la decesul fiicei: «Nu am mai putut compune nimic»

Marius Țeicu, la șase ani de la decesul fiicei: «Nu am mai putut compune nimic»

Marius Țeicu, la șase ani de la decesul fiicei: «Nu am mai putut compune nimic»

Marius Ţeicu, unul dintre cei mai prolifici compozitori români ai tuturor timpurilor, nu a putut depăşi momentul pierderii unicei sale fiice, Patricia, răpusă de o formă agresivă de leucemie, în august 2017.

Patricia abia împlinise 41 de ani când inima ei a încetat să mai bată.

Îţi intră în sânge, nu numai în inimă. Pierderea unui copil e un lucru extrem de greu, de dur. Poate chiar inimaginabil! Mi se pare atât de dur acest subiect încât nu poate spune nimic mai mult

O mai visez, merg împreună cu soţia la cimitir, dar e o poveste foarte dură, greu de înfruntat!”, a declarat Marius Ţeicu, pentru impact.ro.

Marius Țeicu spune că, din 2015, anul în care Patricia a aflat despre boala cu care avea să se confrunte în ultima sa perioadă de viaţă, nu a mai fost în stare să compună absolut nimic.

”Am mai orchestrat câteva piese. Nimic în plus nu am mai fost în stare să fac în ultimii cinci sau şase ani, de când cu boala Patriciei!”, mărturisește Marius Țeicu.

Durerea îi este alinată de nepoții săi, Casandra şi Andrei, copiii Patriciei. Mezina a împlinit 14 ani, zilele trecute, în timp ce fratele ei mai mare face 17 ani.

”Nepoţii mei, Andrei și Casandra, nu par atraşi de muzică, adică de cariera bunicului lor. Nici mama lor, Patricia, nu mi-a dat vreodată vreun semn că ar avea talente muzicale.

Continuă să-mi spună Bibu, aşa cum o făceau când erau foarte mici şi când le-am compus şi melodii speciale, pe care atunci când le ascultau o făceau cu lacrimi în ochi.

Anii au trecut, mai ascultă melodiile acelea, dar nu cred că mai fac parte din preferinţele lor. Par atraşi de muzica timpului lor, într-un fel, cea de tip dance. Nu mă pot supăra pe ei”, se confesează Marius Ţeicu.