«Carabinieri cu numere de Germania, în Olt. Hai că-i tare asta!». Ce spune Poliţia

03 Iul 2021 | scris de Ioana Sorescu

Un autoturism cu însemnele ”CARABINIERI“ şi-a făcut apariţia în urmă cu aproximativ o săptămână într-o localitate din județul Olt, iar fotografiile postate pe Internet cu două zile în urmă au iscat discuţii în mediul online.

«Carabinieri cu numere de Germania, în Olt. Hai că-i tare asta!». Ce spune Poliţia

Maşina a fost fotografiată pe o stradă din Drăgăneşti-Olt, parcată la poarta unui cetăţean. La prima vedere pare o maşină a carabinierilor italieni, ceea ce probabil și-a dorit și proprietarul, dar maşina este înmatriculată în Germania. Mai mult, şi numerele de înmatriculare ar fi preferenţiale, spun cunoscătorii.

”Gogule ai pus-o! Te caută meliţia taman din "Italea" unde ai "cules portofele“, a fost primul comentariu, iar de aici s-a iscat nebunia, fiecare dându-şi cu părerea dacă este legal sau nu să foloseşti astfel de însemne, dacă poliţia a văzut-o etc.

”Carabinieri cu numere de Germania. Hai că-i tare asta!“, e concluzia la care s-a ajuns în cele din urmă.

La o primă evaluare, proprietarul autoturismului nu ar avea însă nicio problemă legală. El a intrat cu aproximativ o săptămână în urmă în România, venind din Germania. A traversat mai multe ţări şi nici în vamă nu l-a oprit nimeni din motivul care a iscat acum rumoare.

Posesorul mașinii le-ar fi prezentat poliţiştilor chiar documentele de la firma care a aplicat autocolantele, în Germania, firma fiind autorizată pentru astfel de operaţiuni.

Problema care se pune acum este dacă bărbatul poate fi sancţionat contravenţional sau chiar cercetat penal. Cum autocolantele aplicate nu obstrucţionează vizibilitatea, nu ar mai rămâne nimic de sancţionat din punctul de vedere al Codului rutier.

Penal, în schimb, s-ar putea pune problema dacă nu cumva proprietarul poate fi acuzat de uzurpare de calităţi oficiale, dar, în afara menţiuniii ”CARABINIERI“ pe maşină nu se mai află niciun alt însemn al autorităţii italiene, iar pe de altă parte proprietarul nu a săvârşit vreo faptă folosindu-se de respectivele însemne.

Poliţiştii din Olt investighează în continuare situaţia, netranşând până la această oră subiectul.

”Ne-am sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spaţiul public şi efectuăm verificări cu privire la stabilirea legalităţii“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.