Medic, 9 șpăgi în 10 zile, înregistrat când se ruga zilnic: Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!

09 Iul 2021 | scris de Ioana Sorescu

Un medic din Tg Jiu, reținut pentru luare de mită, avea o rugăciune pe care o rostea în fiecare dimineață, când intra în tură, cu speranța că îl va scăpa de procurori...

Medic, 9 șpăgi în 10 zile, înregistrat când se ruga zilnic: Doamne dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de procurori!

Rugăciunea nu și-a dovedit eficiența, medicul fiind interceptat rostind-o chiar de către procurori, care i-au montat microfoane și camere în cabinet.

Totul, după ce mai mulți pacienți l-au reclamat că a refuzat să îi opereze dacă nu îi dădeau bani. 

Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, acum medic chirurg a fost pus față în față cu probele strânse de anchetatori cu ajutorul tehnicii de interceptare pe care o montaseră chiar în cabinetul în care ar fi luat mită aproape în fiecare zi. 

Medicul, susțin anchetatorii, avea adesea obiceiul de a vorbi singur în cabinet. Așa au surprins rugăciunea pe care o spunea, cu voce tare, la începutul fiecărei ture.

”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”, îl citează surse din Parchetul Gorj.

”Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”, le mai spunea medicul pacienților săi, conform acelorași surse. 

Dacă suma dată de pacient era considerată prea mică, operația de care ar fi avut nevoie era amânată la nesfârșit.

”Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici”, spune Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

”Ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”, se mai aude medicul în înregistrări. 

În biroul doctorului, anchetatorii au găsit un dulap din lemn plin ochi cu bani: peste 70 de mii de lei, dar și sticle de alcool scumpe, parfumuri, ori alte atenții primite de la pacienți.