• Home
  • Actualitate
  • Mugur Mihăescu: «Nu mă mai amuză nimic. Mă gândesc să vând tot şi să plec!»

Mugur Mihăescu: «Nu mă mai amuză nimic. Mă gândesc să vând tot şi să plec!»

Mugur Mihăescu se declară ajuns la capătul puterilor, în încercarea de a-şi salva localurile.

Comediantul, deși spune că este obişnuit cu suişurile şi coborâşurile vieţii, susține că nu şi-ar fi imaginat nici în cele mai negre coşmaruri această indiferenţă cu care autorităţile îi tratează pe angajații din turism şi din divertisment.

În urmă cu mai bine de zece ani, Mugur Mihăescu-Garcea se lansa în industria ospitalităţii, înființând primul pub de influenţă britanică la Bucureşti, ‘‘St. Patrick‘‘. Alături de fratele  său, Liviu, Mugur Mihăescu a mai deschis alte două pub-uri, ”Party Room” şi ‘‘Kilkeny‘‘, ambele în Centrul Vechi.

Din martie 2020 totul s-a schimbat şi, conform propriilor aprecierilor, Mugur Mihăescu ar fi pierdut mai mult de 1,5 milioane de euro, ca urmare a efectelor regulilor de protecţie sanitare impuse de autorităţi proprietarilor de cluburi, restaurante şi terase.

Într-un interviu oferit impact.ro, ”Garcea” declară că se gândește serios să părăsească România. 

”Nu mai ştiu ce să fac. Pe de o parte, cei de la Guvern au surzit şi nu vor să ne ajute. E aprilie şi nu s-a întâmplat mai nimic bun din ceea ce au promis că vor face.

În schimb, a apărut regula de a-ţi închide terasa la ora 18.00, în zilele de weekend, adică exact în perioada cea mai bună, cu cel mai bun vad pentru noi, fiindcă toată lumea ştie că zilele de sfârşit de săptămână sunt privite altfel de către orice om din lumea asta decât cele de peste săptămână. Mă gândesc serios să plec!”, ne-a declarat Mugur Mihăescu.

Mugur Mihăescu se mai declară supărat şi pe media, despre care spune că stă să ”vâneze” declaraţiile, de orice tip, ale vedetelor.

”Nici presei nu mai ştiu ce să-i spun. Dacă deschid gura şi-mi scapă vreo trăznaie, e bucurie, dar nu şi pentru mine. Aşa că ideea de a pleca e mai mult decât un zvon, e mai mult decât o intenţie.

Mă gândesc serios să plec. Însă nu e nicio certitudine, deşi, dacă mă mai zgândăresc mult unul sau altul cu tot felul de chestii care nu funcţionează în viaţa reală, ar putea deveni mai repede decât o cred eu însumi!”, a adăugat Mugur Mihăescu.

Mugur Mihăescu a evitat să ofere informații despre țara în care s-a gândit să se stabilească, dacă va decide în cele din urmă să facă acest pas. Fiica lui se află la Londra, unde lucrează şi studiază, iar Mugur a petrecut multe vacanțe și în America, așa că pot fi două dintre destinațiile alese.

”Nu cred nici în povestea asta de ultimă oră a premierului legată de vaccinarea angajaţilor din HoReCa, care ar permite, cândva, nu se ştie când, să ne redeschidem porţile.

Sunt doar vorbe, vorbe, vorbe şi nimic concret. Vaccinarea nu merge încă la parametrii ăia speraţi de noi toţi, aşa că de ce ar funcţiona doar pentru noi şi pentru ceilalţi nu?”

Vă spun sincer. Nu mă mai amuză nimic. Şi atunci mă gândesc că poate asta trebuie să fac, să vând tot şi să plec!”, spune Mihăescu.