• Home
  • Actualitate
  • Nici după 11 ani copiii lui Adrian Păunescu n-au reușit să împartă averea poetului, estimată la un milion de euro

Nici după 11 ani copiii lui Adrian Păunescu n-au reușit să împartă averea poetului, estimată la un milion de euro

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viață în urmă cu 11 ani, însă copiii lui nu au reușit nici până în prezent să-și împartă moștenirea estimată la un milion de euro.

Andreea Păunescu (în imagine), fiica cea mare a lui Adrian Păunescu, pe care poetul nu a dorit să o recunoască din punct de vedere legal, își cere partea în instanță, din drepturile de autor, terenuri și imobile.

Andreea Păunescu se declară deschisă împăcării și că și-ar dori să stea la aceeași masă cu frații ei, numao că o face într-un stil în care mai mult trece cu bățul prin gard.

”Dacă o să facem pace, eu o să intru doar pe ușile deschise, în baza unei invitații, poate îi întrebați și pe ei dacă vor să facem pace, să stăm de vorbă la o masă rotundă, civilizat.

În ultimii zece ani, de când durează acest proces, nu au făcut asemenea gest. Există un litigiu care sper că se va încheia în curând”, a declarat Andreea Păunescu pentru impact.ro.

Cu același dorință de ”împăcare”, Andreea Păunescu prinde momentul și mai spune că membrii familiei lui Adrian Păunescu nu se prezintă la proces.

”Andrei nu vine în instanță niciodată! Niciodată, în ultimii zece ani și jumătate, frații mei și soția supraviețuitoare nu s-au prezentat în fața instanței. Nu au venit pentru că nu au vrut să se prezinte, dar cred că cel mai bine este să îi întrebați de ce nu se prezintă.

Asta este atitudinea lor, faptele vorbesc de la sine. Eu mă prezint la fiecare termen împreună cu avocatul meu. Mă prezint din respect în fața judecătorului, pentru că am crezut și cred în justiție”, spune Andreea Păunescu.

”Pe data de 12 martie am fost la tribunal, într-un termen. Coșmarul continuă. S-au adunat ceva ani. Însă, pot să vă mărturisesc că ne apropiem de final.

Acum suntem la nivelul în care judecătorul trebuie să împartă loturile la fiecare. Nu știu, în momentul de față, ce o să iau, cât o să iau, judecătorul împarte și decide ce bunuri o să iau. Anul acesta ar trebui să se încheie totul”, declară Andreea Păunescu.

În ultima sa declarație de avere, depusă depusă de Adrian Păunescu în 2008, poetul deținea 25 de hectare de teren agricol și șase locuințe: în București, Breaza, Vatra Dornei, Bârca, Roșia Montana și în Bragadiru.

Totodată, în declarația lui de avere se arată și faptul că mai avea depozite în bancă, de aproape 50.000 de euro, dar și tablouri, în valoare de 22.000 de euro. În plus, erau adăugate și diverse sume de bani, de zeci de mii de euro, din drepturile de autor.

Adrian Păunescu are patru copii: Ioana, Andreea, Andrei și Ana-Maria Păunescu. Ioana Păunescu a încetat însă din viață, în 2011, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.