• Home
  • Actualitate
  • O bătrânică de 90 de ani, cu probleme de vedere, a băut antigel, după ce anul trecut băuse lichid de parbriz

O bătrânică de 90 de ani, cu probleme de vedere, a băut antigel, după ce anul trecut băuse lichid de parbriz

O bătrânică de 90 de ani, din Iași, a avut noroc pentru a doua oară, fentând moartea, după ce a băut antigel dintr-o sticlă, având impresia că este suc. Anul trecut, femeia băuse lichid de parbriz, crezând că este apă.

Fiul femeii este cel care a găsit-o de fiecare dată, căzută la pământ și a sunat ambulanța.

Trecând peste starea de sănătate precară și peste vârstă, bătrâna a supraviețuit.

"Pacienta de 90 de ani este o supraviețuitoare. Femeia a fost adusă în stare gravă la spital de către familie, după ce a consumat aproximativ 20 de ml de Etilenglicol (substanță conținută de antigel – N.R.).

Pacienta suferă de tulburări de vedere și, aflându-se singură acasă, a băut antigel, crezând că este suc. Totodată, pacienta are un grad crescut de afectare neurologică.

A ajuns la Spitalul «C.I. Parhon» din Iași în stare gravă și a fost internată pe secția de Nefrologie. Starea pacientei a fost stabilizată și a făcut și o ședință de hemodializă", a declarat purtătorul de cuvânt la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași:

Anul trecut, femeia a trecut prin aceeași experiență, scrie bzi.ro.

"Anul trecut, pacienta a ajuns la spital după ce a consumat lichid de parbriz. A fost exact aceeași situație ca cea de anul acesta. Făcându-i-se sete, a băut din prima sticlă pe care a zărit-o.

Atât anul trecut, cât și în acest an, norocul său a fost că a fost găsită la timp de familie. În caz contrar, din cauza intoxicației și din cauza faptului că a avut o afectare severă, ar fi murit. Acum este în stare bună, iar în câteva zile ar putea fi externată. Din păcate, acesta nu este singurul caz de acest gen", a mai precizat purtătorul de cuvânt al spitalului.