• Home
  • Actualitate
  • O fetiță de 11 ani a murit după ora de sport, în timp ce mergea spre casă. Cauza morţii, o enigmă

O fetiță de 11 ani a murit după ora de sport, în timp ce mergea spre casă. Cauza morţii, o enigmă

O fetiţă în vârstă de 11 ani, din judeţul Iaşi, a murit în timp ce se îndrepta spre casă, după ora de sport. Din primele informaţii se pare că fetiţa nu suferea de vreo boală care să fi fost descoperită şi nici nu depusese efort la ora de sport care tocmai se terminase. 

Tragedia s-a petrecut în comuna Butea, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean spune că se va face o anchetă pentru a se descoperi împrejurările nefericitului eveniment. 

”Astăzi, la finalul programului şcolar, unui copil, elev al Şcolii Gimnaziale Butea, i s-a făcut rău, în vecinătatea unităţii de învăţământ. Profesorii şi conducerea şcolii au sunat la 112 .

În jurul orei 15.00, echipajul ambulanţei care s-a deplasat la Butea a constatat decesul elevei.În acest moment, instituţiile abilitate analizează împrejurările în care s-a produs acest eveniment tragic. Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi transmite condoleanţe familiei pentru pierderea suferită” se arată într-un mesaj transmis de ISJ Iaşi.

Primarul comunei spune că aşteaptă rezultatele necropsiei, pentru a afla cum s-a ajuns în această situaţie şi că va ajuta familia pentru a trece cât mai uşor peste eveniment. 

”A fost resuscitată peste o oră, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic. Din câte am înţeles, ar fi decedat după ora de sport când se îndrepta spre casă.

Din ce am discutat cu reprezentanţii şcolii, se pare că nu ar fi făcut niciun efort fizic la ora respectivă, deci nu putem vorbi despre o moarte cauzată de practicarea sportului la scoală. Aşteptăm rezultatele pentru a vedea ce s-a întâmplat cu exactitate în cursul zilei de ieri.

Noi vom sprijini familia cu tot este nevoie. Este o tragedie în prag de sărbători. Condoleanţe părinţilor îndoliaţi”, a spus primarul comunei, Anton Anti.