• Home
  • Actualitate
  • Pacienți cărați cu targa pe scări la Spitalul Județean din Sibiu, după ce liftul s-a stricat de câteva zile

Pacienți cărați cu targa pe scări la Spitalul Județean din Sibiu, după ce liftul s-a stricat de câteva zile

Pacienți cărați cu targa pe scări la Spitalul Județean din Sibiu, după ce liftul s-a stricat de câteva zile

De câteva zile deja, pacienții Spitalului Județean Sibiu sunt cărați cu targa pe scări, după ce liftul principal ce deservește unitatea sanitară s-a defectat.

Pentru că ascensorul este vechi și nu s-a găsit piesă de schimb în România, aceasta a fost comandată din Italia, au transmis reprezentanții spitalului pentru Știri de Sibiu.

Încă de săptămâna trecută, bolnavii de la Spitalul Județean Sibiu care ajung la Urgență și necesită internare pe secții sunt transportați cu traga pe scări, după ce ascensorul principal s-a defectat.

“Liftul are o anumită vechime și se pare că piesa nu există în țară, s-a comandat în Italia (…) Nu avem ce face decât să așteptăm. Este singura posibilitate, să cărăm pacienții cu targa pe scări. Echipa de la Urgență de brancardieri, care are echipă de gardă, cară cu targa pentru că nu au ce să facă. Asta este situația, pentru că nu există alt lift pentru pacienți”, a declarat Laurențiu Ghinoiu pentru sursa citată.

Personalul medical și aparținătorii circulă cu liftul destinat transportului deșeurilor cu risc. La fel și hrana pentru pacienți. “Se dezinfectează. După orice transport făcut cu un lift în care s-a dus ceva septic acolo, totul se dezinfectează. Au grafic de curățenie, liftierii au dezinfectant de nivel mediu și dau in lift. Nu rămân pereții dezinfectați”, a mai precizat Laurențiu Ghinoi.