Patron de frizerie, hacker de criptomonede. A vrut să se îmbogăţească din Insulele Cayman

10 Mar 2021 | scris de Adriana Surugiu

Ionel Roman, un craiovean în vârstă de 38 de ani, a fraudat o societate din Insulele Cayman şi a încercat să se îmbogăţească cu 620.000 de dolari. El a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi spălarea banilor

Patron de frizerie, hacker de criptomonede. A vrut să se îmbogăţească din Insulele Cayman

În perioada 28-31 ianuarie 2021, o societate comercială din insulele Cayman, al şaptelea operator de criptomonede la nivel mondial, a fost victima unei infracţiuni de fraudă informatică, realizată prin accesarea fără drept a unui sistem informatic, o platformă prin intermediul căruia se controlează conturile de criptomonede. 

Ionel Roman a pus la cale o strategie pentru a-şi însuşi o sumă mare de bani, încercând să ocolească autorităţile. El a reuşit să ţepuiască firma din Insulele Cayman cu suma de 620.000 de dolari. 

”Fondurile ar fi fost transferate succesiv în mai multe adrese şi portofele virtuale de criptomonede, în vederea ascunderii identităţii persoanei din spatele atacului, fiind astfel sustrase criptomonede în valoare totală de 620.000 de dolari.

Ulterior, criptomonedele ar fi fost virate către mai multe adrese virtuale şi direcţionate către diferiţi comercianţi de monede virtuale în vederea valorificării.

De asemenea, pentru a-şi ascunde activitatea infracţională, persoana bănuită ar fi retras sumele de bani prin efectuarea mai multor operaţiuni, cu sume mai mici de 10.000 de lei, pentru a nu fi nevoit să prezinte un act de identitate", au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Bărbatul este patronul unei frizerii în Craiova şi venea călătorea des la Iaşi, cu diferite afaceri.

În urma celor două percheziţii făcute de către poliţişti la Craiova, oamenii legii au ridicat şapte telefoane mobile, trei laptopuri, cinci stick-uri şi două portofele electronice.