Produsele unui fals dermatolog, promovate de vedete, toxice pentru ten: «Fața mea a-nceput să se descompună»

23 Mai 2020 | scris de Ioana Sorescu

După ce un fals medic estetician, recunoscut doar prin faptul că se învârtea în lumea bună, că a reușit să-și plimbe bisturiul pe corpul româncelor dornice de înfrumusețare, un caz asemănător începe să tulbure apele...

Produsele unui fals dermatolog, promovate de vedete, toxice pentru ten: «Fața mea a-nceput să se descompună»

Zeci de tinere susțin că și-au distrus tenul după ce au folosit produsele marca Plush Bio, create de Ioana Marinescu, supranumită ”dermatologul vedetelor”.

Tinerele spun că au cumpărat produsele împotriva acneei deoarece erau promovate intens pe rețelele de socializare de vedete ca Gina Pistol, Dorian Popa, Andreea Mantea, Bianca Drăgușanu, Lidia Buble, Andreea Tonciu, Andreea Antonescu, Adelina Pestrițu sau Nicole Cherry.

Ioana Marinescu, creatorul produselor de întreținere, e prezentată în mediul online și la TV ca medic dermatolog. Din momentul în care a izbucnit scandalul, pe site-ul Plush Bio Cosmetics se precizează că ar fi doar farmacist.

Alexandra Culuși are 24 de ani și este din Târgoviște. În doar câteva luni, a cheltuit 8.000 de lei pe produsele Plush Bio. Declară că nu a avut niciodată acnee, și că și-a dorit cremele doar pentru întreținerea tenului. 

“Aventura mea a început în ianuarie anul acesta. Am fost la cabinetul doamnei Marinescu din Ploiești. M-a diagnosticat cu acnee vulgară, a dedus ea că sub glandele mele există o infecție hormonală. Eu nu aveam nimic, sunt cu analizele la zi, dar am decis să o cred pe ea.

Pe Facebook și Instagram erau numai recenzii pozitive. Foarte multe vedete făceau reclamă și am zis că nu au cum să mintă cu toții, pentru că tenurile lor arată impecabil”, a declarat, pentru cotidianul Libertatea, Alexandra Culuși.

După ce a fost consultată, Alexandra a primit tratamentul pentru faza 1: apă micelară, retinol și crema 23H, toate produse Plush Bio, fabricate de Ioana Marinescu.

”Câteva săptămâni mai târziu, efectele s-au văzut și nu au fost cele mai fericite. Efectiv fața mea a început să sângereze, să se descompună”, spune Alexandra.

I-a trimis Ioanei Marinescu mai multe mesaje pe WhatsApp, în care i-a spus că îi este foarte teamă, că are mâncărimi, dureri, iar tenul i s-a distrus.

Fondatoarea Plush Bio i-a răspuns că “realistic vorbind, tenul este destul de bolnăvior” și îi sugerează să continue schema de tratament.

Simptomele s-au înrăutățit, iar tânăra a decis să renunțe la tratament.

În aprilie 2020, Alexandra și alte tinere aflate în aceeași situație au înființat grupul de Facebook “Mi-a distrus fața PluSHIT”, unde își povestesc experiențele. Pe 10 mai, a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dâmbovița.

Alexandra susține că din momentul în care a început să povestească cele întâmplare, a primit mai multe telefoane din partea Ioanei Marinescu.

”În data de 18 aprilie m-a sunat și mi-a propus să păstrăm colaborarea, că îmi va asigura tratamentul gratuit până la sfârșit. Apoi, când a început nebunia cu avocații, m-a sunat și mi-a oferit suma de 100 de milioane ca să îmi retrag plângerea”, mai spune Alexandra Culuși.

Alexandra Simon are 22 de ani și locuiește în Sighetu Marmației. Campania influencerilor a convins-o și pe ea să apeleze la serviciile Ioanei Marinescu, la începutul lui 2019.

N-a fost nevoie de consultație față în față pentru a primi tratament, ci doar de câteva fotografii trimise pe WhatsApp.

Tânăra le-a povestit procurorilor, în plângerea depusă la Parchet, cum în cea de-a cincea zi de tratament “m-am trezit cu toată fața umflată, arătam ca un monstru”.

Câteva zile mai târziu, Alexandra Simon a ajuns pe perfuzii la Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului din Sighetu Marmației. Făcuse șoc anafilactic.

Și-a cerut banii înapoi și daune morale. N-a primit nimic.

”Am aflat că întreg tratamentul care m-ar fi ajutat ca fața mea să revină la normal ajungea la 1.500 de euro, într-o clinică privată. I-am spus toate acestea, iar doamna m-a blocat și nu a mai dat nici un semn de atunci”, declară Alexandra Simon.

Alexandra Dobre are 21 de ani și este din Constanța. Susține că și tenul ei a fost distrus de produsele Plush Bio.

”Eu am început să folosesc aceste produse în noiembrie 2018, când toate vedetele îl promovau. Ne luăm niște modele greșite în viață. Văzând la ele aceste produse și că au tenul frumos, am crezut că sunt produse minune”.

Nici ea nu a fost consultată la cabinet, au fost suficiente câteva poze pe WhatsApp pentru diagnostic. Schema de tratament a fost aceeași: loțiune tonică, retinol și crema 23H din gama Plush Bio Cosmetics.

”Mi-a explicat că voi avea o explozie pe față de maximum 5-6 zile, dar problema e că acea explozie a continuat. Îi tot scriam că sunt disperată, iar ea răspundea că este normal, iar fața mea are o evoluție bună. Am crezut că este medic și că are niște cunoștințe”, a declarat Alexandra Dobre

După ce am întrerupt tratamentul, fața mea era plină de puncte, de găuri, de coșuri. I-am scris că mi-a distrus tenul, viața socială și înfățișarea. Nu mi-a răspuns. Îi trimiteam poze în care se vedea că fața mea arată groaznic, iar ea îmi spunea că se îmbunătățește”

Andra Ardeoiu are 22 de ani și este din Târgu Jiu. Precum celelalte tinere, și ea a fost impresionată de recenziile vedetelor. Povestea s-a repetat după același tipar: fotografiile au fost trimise pe WhatsApp, iar tratamentul a fost prescris tot așa, prin mesaje.

“Aspectul feței se înrăutățea din ce în ce mai mult. Eu îi trimiteam poze în care se vedea că fața mea arată groaznic, iar ea îmi spunea că se îmbunătățește. Am cheltuit 1.500 de lei pe produsele ei și mi-au făcut foarte mult rău”, susține Andra Ardeoiu.

Ioana Marinescu a fost contactată de Libertatea. După ce, inițial, a declarat că nu își dorește să comenteze această situație, s-a răzgândit și ne-a pus în legătură cu PR-ul companiei, Alexandra Olivotto.

PR-ul a cerut ca toate întrebările să-i fie adresate pe e-mail, susținând că răspunsurile vor fi trimise până miercuri, la prânz.

Libertatea nu a primit nici o poziție oficială din partea Plush Bio Cosmetics, în schimb s-a trezit cu un pachet trimis de Ioana Marinescu care conține “cadouri” pentru reporter și redactorul-șef la redacție, pachet care a fost returnat fondatoarei Plush Bio Cosmetics.