• Home
  • Actualitate
  • Poliţist examinator, reclamat de tatăl unei candidate respinse la examenul auto: «Un frustrat care i-a spus că ar fi lăsat-o să se apropie, să-l miroasă»

Poliţist examinator, reclamat de tatăl unei candidate respinse la examenul auto: «Un frustrat care i-a spus că ar fi lăsat-o să se apropie, să-l miroasă»

Tatăl unei tinere care a picat examenul practic pentru obținerea permisului auto susține că agentul de la Serviciul Permise şi Înmatriculări care a examinat-o ar fi avut un comportament indecent și i-ar fi făcut fetei aluzii cu conotații sexuale.

Dorel Marincaş, tatăl tinerei care ar fi fost hărţuite, a sesizat presupusul abuz într-o petiţie online postată la sfârşitul anului trecut pe pagina Prefecturii Bihor, în atenţia şefului Serviciului Permise, Alexandru Laza. 

Incidentul a avut loc pe 20 decembrie 2019, ziua în care fiica sa, Monica, elevă eminentă în an terminal la Colegiul Naţional ”Emanuil Gojdu“ Oradea, a fost programată să susţină examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere.

În petiție, bărbatul reclamă faptul că poliţistul examinator, agentul Dumitru Sorin Avram, a avut o atitudine vulgară faţă de tânără, imediat după ce a oprit înregistrarea audio-video a examenului.

”La primul schimb de cuvinte, legat de demersurile birocratice ale examenului, citit-semnat formular, fiicei mele i se face observaţia că nu aşa se ţine pixul, ca mai apoi să fie descalificată de la  înălţimea gradului de «agent», şcoala care i-a pus creionul în mână precum şi şcoala la care învaţă acum, catalogată drept şcoală de fiţe, de bogaţi! Şi nu e tot, căci agentul a făcut o remarcă şi despre ţinuta fiicei mele, care în opinia lui părea a fi de la piaţa de vechituri”, scrie orădeanul în reclamaţie. 

După plecarea martorului asistent, şi el cursant, poliţistul ar fi rămas pentru câteva minute singur cu tânăra în maşină. ”La greşelile de conducere ale fetei, poliţistul i-a aruncat un «Ce căcat s-a întâmplat?», după care, arată tot el, poliţistul i-ar fi spus să nu fie emoţionată că el s-a dat de dimineaţă cu gel de păr şi parfum Paco Rabanne”, mai scrie Dumitru Marincaş în petiţie.

”Apoi, aflând că o însoţesc, şi-a exprimat regretul că sunt acolo, altfel ar fi lăsat-o să se apropie, să-l miroasă! I-a mai spus să facă abstracţie de uniformă că doar nu-l reprezintă, şi că a fost fraier că s-a căsătorit atât de devreme, deoarece la ora aceasta ar fi putut avea o amantă tânără!

La coborâre a întrebat-o dacă îl mai iubeşte după ce a căzut examenul şi i-a spus destul de imperativ că speră ca discuţia aceasta să rămână între ei dacă nu vrea să îi facă lui un rău”, continuă orădeanul. 

Reclamaţia, în care agentul de poliţie este acuzat de încălcarea Ordinului 268/2010 al MAI care îi obligă pe examinatori la un comportament civilizat dar şi să nu discute cu candidaţii alte teme decât cele legate de examen, a fost respinsă de conducerea Serviciului Permise, din lipsă de probe. 

"Aspectele sesizate nu se confirmă, comportamentul agentului examinator fiind în concordanţă cu Codul de etică şi deontologie al poliţistului", se precizează în documentul transmis. Ofiţerii care au anchetat cazul susţin că n-au găsit nicio dovadă a vreunul abuz în înregistrările audio-video de la examen, iar martorul asistent care a stat cu cei doi în maşină nu a surprins niciun incident.

”Este cuvântul lui, împotriva cuvântului nostru. Eu ştiu acest lucru. Dar ştiu şi că fiica mea nu minte, iar acest poliţist ar trebui dezbrăcat de uniformă şi descărcat de programul care îl constrânge să înghesuie în «job» şi căutările personale de frustrat sexual”, explică Marincaş, care mai susține că agentul nu e la prima ieşire de acest gen, el alegându-şi victimele din rândul tinerelor de 18-19 ani.

Poliţistul neagă acuzaţiile, pretinzând că reclamantul a fost indus în eroare de fiica sa, care ar fi vrut să se răzbune pentru că a picat examenul. "Dacă aţi şti ce e aici când sunt respinşi, ce supăraţi sunt… Eu înţeleg, dar nu am ce să fac", susţine Avram.