• Home
  • Actualitate
  • Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu sabia, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat

Polițistele Andreea și Sânziana, atacate cu sabia, l-au pus la pământ pe agresor și l-au încătușat

Două tinere agente de poliție din Fălticeni au fost atacate în plină stradă de un scandalagiu băut înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni și cu o sabie.

Spre meritul lor, Andreea și Sânziana au reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze pe bărbatul care le atacase.

Luni dimineața, Iulian S., un tânăr de 25 de ani s-a simțit copleșit în conflictul pe care îl avea cu un bărbat de 40 de ani, și și-a chemat tatăl în ajutor.

Ion S, 50 de ani, a apărut să rezolve conflictul băut, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni și o sabie. Între timp martorii sunaseră la 112, la fața locului sosind o ambulanță și un echipaj de Poliție, format din agentele Andreea Timofte și Sânziana Ciobanu.

Bărbatul înarmat a lovit cu sabia autospeciala de poliție, apoi mașina ambulanței,  apoi s-a repezit cu cuțitul asupra celor două polițiste.

"La fața locului a fost găsit doar bărbatul de 25 de ani, în sprijinul acestuia sosind la scurt timp și tatăl său, un alt bărbat din municipiul Fălticeni, în vârstă de 50 de ani. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și având asupra sa o sabie artizanală și un cuțit de mari dimensiuni a turbulat ordinea și liniștea publică încercând să-l caute pe agresorul fiului său.

În acel moment, echipajul de serviciu format din două agente de poliție dar și doi polițiști locali a intervenit prompt. Polițistele au reușit după pulverizarea spray-ului iritant lacrimogen să îl imobilizeze pe agresorul de 50 de ani și de asemenea ulterior să îl încătușeze și să îl conducă la sediul de poliție.", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

"Voia să dea și în noi cu acel cuțit. Eu am încercat să fug după fiul lui, dar nu am ajuns să îl prind. Am revenit la colega mea și am încercat să o ajut pentru a-l încătușa pe domnul care a făcut tot acest show. L-am încătușat, au fost chemate echipele operative.", a declarat Sânziana Ciobanu.

"A sărit cu un cuțit asupra noastră. De asta am și fost nevoite să folosim spray-ul lacrimogen.", a completat-o Andreea Timofte.

"Andreea și Sânziana sunt colegele noastre din cadrul I.P.J. Suceava, pe care, astăzi, le felicităm, pentru modul profesionist în care au intervenit în aplanarea unui conflict, provocat de un bărbat înarmat cu o sabie.
Rezultatul: agresorul a fost reținut pentru 24 de ore.", a fost postarea de pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Andreea Timofte e agent de poliție de patru ani, în vreme ce Sânziana Ciobanu e agent de un an și jumătate.