• Home
  • Actualitate
  • Profesor universitar, despre Florin Cîţu: «De la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică cu o asemenea sărăcie de vocabular»

Profesor universitar, despre Florin Cîţu: «De la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică cu o asemenea sărăcie de vocabular»

Ciprian Mihali, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, a Facultatea de Filosofie, are în spate o carieră solidă academică şi diplomatică – un doctorat la Cluj, unul la Strasbourg, în Franţa, fost angajat al Agence Universitaire de la Francophonie, iar ca diplomat a fost ambasadorul României în Senegal.

Analizând discursul premierului Florin Cîțu la o emisiune de televiziune la care a fost invitat. Ciprian Mihali, concluzionează: ”Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.”

Cum nu a dorit să păstreze aceste obsevații doar pentru sine, Ciprian Mihali le-a postat pe pagina sa de Facebook.

”Am ascultat fragmente din intervenţia lui Florin Cîţu la Digi24. Atent cum sunt la limbaj şi la argumentare, pot să spun cu mâna pe inimă că de la Viorica Dăncilă încoace nu am văzut o personalitate publică mai incoerentă si care să dea dovadă de o asemenea sărăcie de vocabular. 

Are dificultăţi în a articula cuvintele în propoziţii şi propoziţiile în fraze, se repetă obsesiv, se poticneşte, pronunţă greşit, stâlceşte cuvinte simple, lasă fraze neterminate, face dezacorduri sau construieşte propoziţii fără sens.

Aşa cum spuneam şi despre Viorica Dăncilă, toate acestea sunt semne ale unei inteligenţe mediocre şi ale unei educaţii precare. O minte limpede şi sigură pe ea însăşi se exprimă limpede şi apăsat. O minte sărăcăcioasă şi nesigură pe ea se va exprima în cuvinte puţine şi în formulări incoerente. 

Aceste carenţe vizibile de către oricine au darul de a ne îngrijora, pentru că domnul Cîţu este chemat să decidă pentru noi toţi, în condiţiile in care discernământul lui nu pare cel mai sănătos.

Dacă la acest tablou adaugăm infantilismul colajului video de pe Instagram, în care premierul se compară cu un Superman, într-un montaj care încurajează practica periculoasă a tehnicii de manipulare deep fake, avem toate motivele să fim preocupaţi pentru acele dimensiuni ale vieţii noastre care depind de deciziile domnului Cîţu şi ale celor care îl promovează în mod interesat şi iresponsabil.

Aşa cum arată ţara azi, soluţia e oare un simulacru de Superman prost falsificat?”, a scris Ciprian Mihali pe Facebook.