• Home
  • Actualitate
  • Psihiatrul Gabriel Diaconu s-a îmbolnăvit de COVID-19. Cum a aflat diagnosticul şi ce spune despre varianta Delta

Psihiatrul Gabriel Diaconu s-a îmbolnăvit de COVID-19. Cum a aflat diagnosticul şi ce spune despre varianta Delta

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după ce a avut simptome minime de răceală.

Medicul afirmă că testul testul Real Time PCR rămâne standardul de diagnostic pentru Covid-19, fiind mai concludent în ceea ce priveşte depistarea virusului, exemplificând această concluzie după ce a aflat că este pozitiv dar copiii săi au fost testaţi negativ cu testele rapide antigen.

”De două săptămâni Medlife testează săptămânal personalul medical pentru COVID. Deşi nu am avut decât nişte simptome minime de răceală, deja remise, astăzi am fost testat pozitiv, după ce săptămâna trecută fusesem testat negativ la SARS-CoV-2”, scrie Gabriel Diaconu.

Psihiatrul a spune că în ultima săptămână copiii săi au fost răciţi, dar testele rapide antigen ale tuturor au ieşit negative. 

Gabriel Diaconu concluzionează că un vector de transmisie în actualul val sunt copii, că te poți infecta chiar dacă ești vaccinat, dar că totuși simptomele sunt ușoare.

”Câteva lecţii se desprind, deşi nu obligatoriu, din cele de mai sus:

1. Copiii sunt unul din vectorii de transmisie. Dacă întâlnesc persoană vaccinată, ca mine, impactul va fi modest si de scurtă durată.

2. Deşi eşti vaccinat, iar eu am 7 luni de la vaccinare, e posibil să contactezi totuşi varianta Delta, la care protecţia vaccinală e sensibil mai scăzută.

Vei face cel mult o răceală uşoară. Nu vei face pneumonie sau complicaţie ei, detresa respiratorie cu mortalitate mare.

3. Probabil, dacă eşti cadru sanitar, şi eşti din prima cohortă vaccinală – ca mine – e timpul să îţi faci rapelul/ booster shot.

4. Dacă nu eşti vaccinat, la cum stau lucrurile acum, eu m-aş duce mâine să îl fac.

Ce urmează? Două săptămâni de izolare la domiciliu, în care am să văd cum rezolv cu telemunca. După care, peste o lună, am să îmi fac şi rapelul la vaccin. Aşa cum e firesc”, a scris medicul Gabriel Diaconu pe Facebook.