• Home
  • Actualitate
  • România 2020. Tatăl a cinci copii și-a luat viața, disperat că nu le poate oferi de mâncare

România 2020. Tatăl a cinci copii și-a luat viața, disperat că nu le poate oferi de mâncare

Tatăl a cinci copii din comuna Stroiești, județul Vaslui, și-a pus capăt zilelor de disperare că nu le poate potoli foamea pruncilor săi. 

Bietul om, văcar în sat, constatase că nu mai aveau în casă decât niste cartofi, dar nici mãcar o picãtură de ulei, cu care mama sã facã ceva de mâncare. Niciun colț de pâine nu mai era, iar cei mici se plângeau că le e foame.

Înfrânt de sărăcie și de neputința de a rezolva situația în care se găsea familia sa, fără perspective, bărbatul de 33 de ani a pretins că pleacă cu vacile la pășune și s-a spânzurat în grajdul aflat în apropierea casei.

Situatia l-a tulburat atât de tare pe bărbat încât, prefăcându-se cã porneste la lucru, a mers într-un grajd din curte si s-a spânzurat, scrie vremeanoua.ro.

Trupul său neînsuflețit a fost gãsit de unul dintre copii, în vârstă de 8 ani.

O vecină a familiei lovită de tragedie a fãcut un apel public pentru ajutor. 

“Detergent și săpun as vrea, ca să spăl copiii”, spune cu lacrimi în ochi, Roxana Vasilache, mama celor cinci prunci, cu vârste între 11 luni si 12 ani.

Pentru copilul care nu a împlinit încă un an de zile, mama ar avea nevoie de lapte praf, dar și de scutece. Cel mai important ajutor însă, care pare si cel mai greu de obtinut, este cel legat de casa dărăpănată în care stau.

Toți cei care vor să ajute această familie o pot face luând legătura cu mama copiilor, Roxana Vasilache – 0746 445 763.