Soția criminalului de la Onești a fost reținută, pentru complicitate

02 Mar 2021 | scris de Adriana Surugiu

Un bărbat de 68 de ani din Onești a luat ostatici doi muncitori care renovau un apartament și după ore întregi de negocieri cu polițiștii i-a ucis pe amândoi.

Soția criminalului de la Onești a fost reținută, pentru complicitate

Soția lui a fost reținută luni, aproape de miezul nopții, fiind acuzată de complicitate la lipsire de libertate.

Doi electricieni, unul de 36 de ani, altul de 52 de ani, au murit luni seara înjunghiați, la Onești, unde fostul proprietar al casei în care lucrau a intrat peste ei și i-a luat ostatici, puțin înainte de ora 12:00.

După ore în șir de negocieri cu forțele de ordine, timp în care ostaticii erau ținuți legați lângă el, bărbatul de 68 de ani i-a ucis pe amândoi cu o sabie și un cuțit.

Bărbatul a stat cu ostaticii pe balcon și a negociat cu polițiștii, iar la un moment dat soția lui a participat și ea la negocieri, de pe trotuar.

Femeia a fost audiată după crime și ulterior a fost reținută, luni seara târziu.

Anchetatorii o acuză de complicitate la lipsire de libertate, ea aflându-se în momentul în care soțul ei a intrat în apartament peste muncitori cu un etaj mai sus, în apartamentul de deasupra.

În geanta ei s-au găsit mai multe coliere de plastic, identice cu cele folosite de criminal pentru a lega mâinile ostaticilor.

Cei doi soți fuseseră proprietarii apartamentului, dar pierduseră casa în instanță în urmă cu 11 ani în favoarea firmei la care soția încă mai era angajată.

Cei doi electricieni uciși de el lucrau la aceeași firmă și veniseră să constate ce lucrări ar trebui făcute pentru renovare.