• Home
  • Actualitate
  • Suceava. Un vânzător dintr-o piaţă l-a ucis pe clientul care i-a criticat marfa de pe tarabă

Suceava. Un vânzător dintr-o piaţă l-a ucis pe clientul care i-a criticat marfa de pe tarabă

Mihai Ioan Tocilă a fost arestat pe 1 mai a.c., după ce a ucis un bărbat în piaţa din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Ucigaşul era vânzător în piaţă, iar victima acestuia, client la tarabă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că victima a ajuns în piaţă în jurul orei 17.45, însoţită de fiul său, care a rămas în maşină.

”A rezultat din cercetări că victima a ajuns la taraba unde mânca inculpatul şi a purtat cu acesta o discuţie în contradictoriu. 

Această discuţie a degenerat, iar cele două persoane s-au lovit reciproc. Sesizând acest incident fiul victimei s-a deplasat spre taraba respectivă şi a încercat să-i despartă pe cei doi. 

A reuşit acest lucru, iar în timp ce intenţiona să părăsească împreună cu tatăl său (victima) locul respectiv l-a observat pe inculpat că se apropie de ei, din spate, având două cuţite (unul în fiecare mână), cu unul dintre acestea lovind imediat victima în zona toracică anterioară.

La ora 18:05 fiul victimei a apelat dispeceratul 112 solicitând asistenţă medicală de urgenţă pentru tatăl său”, se arată în rechizitoriu.

Victima a fost transportată la spital unde a fost internată cu diagnosticul „plagă înjunghiată hemitorace drept, hemotorax masiv, stop cardio-respirator”.

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Mihai Ioan Tocilă la 12 ani, o lună şi 10 zile de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. 

Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.