• Home
  • Actualitate
  • Târgu Jiu. Tatăl celei care a snopit o copilă de 13 ani: «A fost o greșeală, e prea mult să fie băgată în arest»

Târgu Jiu. Tatăl celei care a snopit o copilă de 13 ani: «A fost o greșeală, e prea mult să fie băgată în arest»

Tatăl agresoarei de 14 ani din Târgu Jiu, care a bătut și umilit o fată de 13 ani, declară că fiica lui este vinovată și își asumă ceea ce a făcut, dar, mai spune el, nu poate accepta ca un copil de 14 ani să fie reținut și băgat în arest.

Bărbatul susține că inclusiv diriginta fiicei sale i-ar fi cerut să o retragă de la școala în care învață.

În momentul în care polițiștii i-au spus că fiica lui va fi reținută, bărbatul a suferit un șoc și a răbufnit în plâns: ”Este vinovată, mă pun în postura părinților fetelor lovite, dar să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta”, a spus bărbatul, pentru gorjonline.ro.

”Abia a împlinit 14 ani, luna trecută avea 13 ani. Sunt alții cu săbii care au intrat peste oameni și nu le-a făcut nimeni nimic. A avut acest anturaj de două luni. Soția mea a fost izolată la serviciu în mai multe rânduri, câte două săptămâni, iar eu la serviciu…

Am fost îngrădiți de acest drept de a sta lângă copiii noștri și iată consecințele. Știu că a fost o greșeală, dar nu este tocmai în regulă să fie băgat un copil în arest. Este ceva ce nu poți să vezi, mă pun și în postura părinților fetelor lovite care, poate sunt mult mai căzuți decât mine. Mă duc eu în locul ei…”, spune tatăl fetei.

Bărbatul le-a spus jurnaliștilor că își vrea să îndrepte comportamentul fiicei lui și să îi dea încă o șansă la viață.

”Să fie băgată în arest e prea mult, o va afecta pe viitor, însă nimeni nu s-a gândit la asta. Poate am greșit noi ca părinți undeva, vreau să îndreptăm greșeala, dar fiica mea mai are dreptul la încă o șansă în viață. Și polițistul a vrut el să dea exemplu în țară să aresteze copilul ăsta de 14 ani”, a spus bărbatul vizibil afectat.

Tatăl minorei a declarat că i s-a sugerat de către diriginta acesteia să o retragă de la școala la care învață.

”Am fost la școală sa iau caracterizare despre comportamentul și situația școlară a fiicei mele și mi s-a sugerat să nu se mai ducă acolo în acea școală, să o retrag de acolo. Chiar diriginta ei mi-a zis să o mut că va avea media scăzută la purtare. Ce să fac, acum să o las pe stradă?”, s-a întrebat acesta.