• Home
  • Actualitate
  • Tatăl, mort de beat, nu a sărit să-și scoată copiii din flăcări. «Hai, bă, ieşiţi afară!»

Tatăl, mort de beat, nu a sărit să-și scoată copiii din flăcări. «Hai, bă, ieşiţi afară!»

Un incendiu s-a produs miercuri, în jurul orei 3.30, într-un apartament din Băileşti, judeţul Dolj.

În urma lui, doi copii, ambii băieţi, care aveau 3 şi 7 ani. și-au pierdut viața, În urmă cu un an îşi pierduseră mama. Tatăl lor nu plătise curentul, iar seara făcuse o improvizaţie cu un cablu electric.

După ce a consumat destul alcool, tatăl copiilor, s-a apucat să rezolve problema alimentării cu energie electrică, pe care n-o plătise și fusese debranșat. A tras un cablu de la un vecin, a făcut o improvizaţie, apoi a mers în camera sa şi a adormit.

Cei doi copii ai săi, în vârstă de 3 şi 7 ani, şi femeia care-i îngrijea, în vârstă de 52 de ani, au rămas în camera alăturată.

În jurul orei 3,30, în momentul în care tatăl s-a trezit, apartamentul era în flăcări.

Bărbatul a ieşit din casă şi a început să strige: "Hai, bă, ieşiţi afară!". Când vecinii l-au întrebat unde sunt copiii, acesta le-a spus că sunt în casă, dar lui îi este frică să intre. "Nu pot să mă duc în cameră, bă, nu vedeţi că e foc?", a spus bărbatul mahmur.

Oamenii au sunat la 112 şi în câteva minute pompierii au ajuns la faţa locului.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” al judeţului Dolj a fost anunţat la ora 3,44, printr-un apel 112 cu privire la producerea unui incendiu într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din municipiul Băileşti, strada General Ghenescu.

La locul intervenţiei au fost trimise imediat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă de la subunitatea de pompieri din localitate, precum şi alte două ambulanţe de la serviciul judeţean de ambulanţă.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au observat că incendiul se manifesta generalizat la un apartament situat la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe cu patru etaje", au declarat reprezentanţii ISU Dolj.

"Un număr de şase locatari deja se auto-evacuaseră din bloc, echipajele de intervenţie procedând în primă instanţă la căutarea şi salvarea celorlalţi locatari, pompierii evacuând în afara imobilului alte 10 persoane (7 adulţi şi 3 copii).

Dintre acestea, trei persoane (un adult şi doi copii) care au fost găsite în apartamentul incendiat, în stare de inconştienţă, din cauza intoxicaţiei cu fum, au necesitat efectuarea imediată a manevrelor de resuscitare.

Din nefericire, în ciuda eforturilor depuse de echipajele de prim ajutor medical de urgenţă, cele trei persoane nu au supravieţuit", au mai precizat reprezentanţii ISU Dolj.

Incendiul a fost lichidat de către pompieri în limitele găsite la ajungerea la locul intervenţiei, astfel încât nu au fost afectate şi alte apartamente din imobil.

"Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma observaţiilor făcute la faţa locului, o reprezintă utilizarea instalaţiei electrice aferentă clădirii de locuit în mod necorespunzător (conductori electrici improvizaţi)", au mai spus pompierii.
 
Mirel Sărdaru a fost condus la sediul poliţiei din Băileşti unde urmează să fie audiat. Cei doi copii îşi pierduseră mama în urmă cu un an. Rămăseseră în grija tatălui. Acesta lucra la spitalul din Băileşti, ca muncitor calificat la Spaţii verzi.