• Home
  • Actualitate
  • Titi Aur, despre dezastrele de pe șoselele României: ”În fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice”

Titi Aur, despre dezastrele de pe șoselele României: ”În fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice”

Titi Aur, despre dezastrele de pe șoselele României: ”În fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice”

Titi Aur, expert în conducere defensivă spune că în România avem pe șosele câte un caz Crevedia în fiecare zi, comparând tragedia de proporții petrecută în localitatea ilfoveană cu numărul mare de accidente rutiere zilnice.

El este de părere că majoritatea accidentelor grave din România sunt comise de șoferii experimentați, care tocmai în urma acestui fapt renunță la precauție pentru că nu cred că lor li se poate întâmpla ceva.

”Din păcate, la noi, aduc aminte că peste 60%, spre 70% dintre accidentele grave sunt produse de șoferi normali, integrați social, corecți, cu experiență destul de mare, care produc morți și răniți pentru că n-au crezut că li se poate întâmpla, pentru că au crezut că după atâția ani nu mai are ce să se întâmple și nu au mai respectat regulile banale, dar care au dus la accident.

Doar undeva în jur de 30% sunt începătorii și teribiliștii, iar teribiliștii au undeva pe la 15%. Acelea sunt de fapt și cele mai vizibile pentru că sunt nebunii care merg drogați și cu viteză”, a precizat Titi Aur, în cadrul emisiunii DC Conducem.

”Apropo de accidente cu număr mare de răniți, avem exemplul incendiului de la Crevedia, unde a fost o nenorocire și unde au fost toate autoritățile și toată presa timp de o săptămână.

Dacă ne uităm puțin cinic, doar la cifre, o să vedem că acolo au fost doar cinci morți, zece răniți grav și vreo 50 de răniți ușor, cu pagube materiale de probabil vreo două milioane de euro. Păi hai să ne uităm pe șosele, într-o singură zi – cinci morți, zece răniți grav după noile criterii, și vreo 70-80 de răniți ușor. În fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice”, a mai menționat Titi Aur.