• Home
  • Actualitate
  • Ultimele clipe ale Corneliei, femeia care și-a pierdut viața după o ceartă amoroasă la Sinaia

Ultimele clipe ale Corneliei, femeia care și-a pierdut viața după o ceartă amoroasă la Sinaia

Cornelia M. G., ploieşteanca de 47 de ani care și-a pierdut viața sâmbătă, 18 septembrie, la Sinaia, după o ceartă cu bărbatul pe care îl cunoscuse pe Facebook, avea mari probleme de sănătate, iar cauza decesului său a fost asfixia mecanică cu regurgitat gastric.

Concluzia medicilor legişti, care au finalizat luni necropsia victimei, este că femeia s-a înecat pur și simplu cu mâncare, o parte dintre resturile alimentare regurgitate ajungându-i în plămâni.

Ea era cunoscută cu afecţiuni medicale neurologice grave, suferind inclusiv o intrevenţie chirurgicală complicată pe creier.

Medicii legişti care nu au putut stabili deocamdată o legătură de cauzalitate clară între decesul femeii şi loviturile primite de la bărbatul cu care se întâlnise la Sinaia. 

Ei susţin că nu au găsit pe corpul victimei urme de violenţă, iar informaţiile legate de o posibilă fractură de coloană cervicală ca urmare a prăbuşirii pe asfalt, nu se confirmă.

Acesta este motivul pentru care Daniel Stănescu (51 de ani), din Ploieşti,suspectul în acest caz, a fost lăsat în libertate de către procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, stârnind nemulţumirea oamenilor.

În plus, imaginile video surprinse de camerele de luat vederi din centrul staţiunii confirmă faptul că cei doi, aflaţi la prima întâlnire au avut într-adevăr un conflict, dar nu sunt relevante pentru a-l incrimina pe Stănescu de lovituri cauzatoare de moarte.

Surse judiciare au precizat că din imagini se vede cum femeia s-a agăţat de portiera maşinii în momentul în care bărbatul a dat să plece, i-ar fi făcut fotografii şi l-a ameninţat că i le va trimite soţiei acestuia.

Enervat de situaţie, Daniel Stănescu a ieşit din maşină şi a lovit-o cu palma peste faţă, a tras-o de păr şi a îmbrâncit-o. Inclusiv el a căzut pe jos în încăierare, nu doar Cornelia, arată sursele citate.

După ce s-a prăbuşit pe asfalt, Cornelia a mai trăit aproximativ zece minute, dându-şi ultima suflare în faţa restaurantului Casa Noastră din Sinaia, sub ochii turiştilor şocaţi.

Daniel Stănescu s-a urcat din nou la volan şi a pornit într-o goană nebună pe DN1, încălcând o serie de reguli de circulaţie. Goana bărbatului a fost surprinsă de alţi şoferi care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliţiei. Bărbatul mergea cu viteză pe serpentine, făcea depăşiri pe contrasens, ignorând linia continuă şi maşinile care veneau dinspre Ploieşti.

La un moment dat, unul dintre şoferi a reuşit să evite în ultima clipă un accident. Daniel Stănescu a fost prins la Comarnic, de un echipaj al Poliţiei Rutiere care a reuşit să-l blocheze înainte să producă vreo nenorocire.

Bărbatul nu a fost deloc cooperant cu poliţiştii, era băut bine, iar alcooltestul a indicat o alcoolemie de 1.40 la mie. În plus, avea şi permisul suspendat pentru fapte săvârşite anterior episodului de la Sinaia.

A fost încătuşat cu greu de către poliţiştii din Comarnic şi dus ulterior la Parchet pentru a fi audiat. Acest lucru nu s-a întâmplat însă sâmbătă seară, pentru că individul era în şoc şi în plus nu putea vorbi coerent din cauza stării de ebrietate.

A fost rechemat la audieri luni dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dacă acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte este deocamdată incertă,

Daniel Stănescu va fi acuzat pentru o infracţiune la legea circulaţiei: conducere fără permis. I se va imputa şi conducerea sub influenţa alcoolului doar în momentul în care procurorii vor avea rezultatul alcoolemiei la probele de sânge, alcooltestul nefiind relevant pentru un dosar penal.

În ceea ce priveşte o legătură între lovituri şi decesul Corneliei, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova nu se vor pronunţa până nu vor avea rezultatul analizei histopatologice, procedură medicală complexă, dar care va indica dacă Daniel Stănescu poate fi incriminat şi pentru moartea femeii.